Škoda jeti iz Folksvagen fabrike u Rusiji

Izvor: Mondo, 07.Dec.2012, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Škoda jeti" iz "Folksvagen" fabrike u Rusiji

Nemački automobilski koncern "Folksvagen" zvanično je počeo proizvodnju automobila "škoda jeti" u fabrici ruske grupacije GAZ u Nižnjem Novgorodu.

"Folksvagen" je u leto 2011. zaključio sporazum na osam godina sa tom grupacijom o montaži automobila "folksvagen" i "škoda" u kapacitetima GAZ-a.

Ruska podružnica tog nemačkog koncerna takođe planira da u Nižnjem Novgorodu pokrene proizvodnju "škode >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << oktavije" i "folksvagena džeta". U tu proizvodnju je investirano 300 miliona evra, a planirano je da ukupan obim proizvodnje u 2014. dostigne 100.000 automobila.

"Rusija je jedno od glavnih svetskih tržišta automobila , kako po prodaji, tako i po proizvodnji. Za nas je Rusija treće po veličini tržište, posle Kine i Nemačke", rekao je predsednik saveta direktora kompanije "Škoda auto" Zigfrid Faland.

"Folksvagen" je do sada već investirao više od milijardu evra u Rusiju i radi podsticanja razvoja u toj zemlji uložiće u periodu 2013-2015. još 840 miliona evra u nove fabrike, novu opremu i u razvoj novih produkata na teritoriji Rusije.

Oko 250 miliona evra biće investirano u novu fabriku za proizvodnju motora u Kalugi, a do 2016. će oko 30 odsto automobila proizvedenih na teritoriji Rusije biti opremljeno motorima ruske proizvodnje.

"Folksvagen" je najveći evropski proizvođač automobila koji objedinjuje marke, kao što su "folksvagen", "audi", "škoda", SEAT.

U podružnicu za proizvodnju vozila klase "luks" ulaze poznate marke "lamborgini", "bentli", "bugati".

"Folksvagenova" podružnica u Rusiji "Folksvagen grup Rusija" otvorila je 2007. u Kalugi fabriku projektovanog kapaciteta od 150.000 automobila godišnje.

Neto profit grupacije "Folksvagen" je u tri kvartala ove godine porastao 50,8 odsto u odnosu na isto razdoblje lane, na 20,06 milijardi evra.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Volkswagen počeo sa proizvodnjom Škode Yeti u fabrici ruske grupacije GAZ

Izvor: AutoBlog, 07.Dec.2012

Kako prenosi Tanjug, nemački automobilski koncern "Folksvagen" je i zvanično počeo proizvodnju automobila "škoda jeti" u fabrici ruske grupacije GAZ u Nižnjem Novgorodu. "Folksvagen" je u leto 2011. zaključio sporazum na osam godina sa tom grupacijom o montaži automobila "folksvagen" i "škoda"...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.