Sid Višiz najkontroverznija rok zvezda ikada

Izvor: Blic, 19.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sid Višiz najkontroverznija rok zvezda ikada

Iako mrtav već 30 godina, ozloglašeni basista "Seks Pistolsa" nije napustio misli obožavalaca muzike, koji su ga proglasili najkontroverznijom rok zvezdom svih vremena, po najnovijoj anketi koju je sproveo britanski veb portal Orange.co.uk.



Top 10 najkontroverznijih

1. Sid Višiz

2. Ozi Ozborn

3. Kit Ričards

4. Ejmi Vajnhaus

5. Majkl Džekson

6. Merilin Menson

7. Pit Doerti
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
8. Britni Spirs

9. Kortni Lav

10. Madona

Višiz, koji je umro od prekomerne doze heroina 1979. godine nakon optužbi za ubistvo svoje devojke Nensi Spangen, dobio je čak 25 odsto glasova u anketi u kojoj je učestvovalo 2000 muzičkih fanova.

Na drugom mestu se našao Ozi Ozborn, a na trećem Kit Ričards.

Od savremenih umetnika, na najvišem mestu na listi je problematična soul pevačica Ejmi Vajnhaus, dok je Majkl Džekson završio na petom mestu.

"U rokenrolu ima slikovitih ličnosti", rekao je Ričard Viler, direktor portala,

"Jasno je da će savremeni muzičari morati da prevale dug put pre nego što prevaziđu legende. Stara slava teško umire, pogotovo kada ste poznati po odgrizanju glave slepom mišu na bini", dodao je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.