Serija koja je uznemirila svet! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 29.Maj.2017, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija koja je uznemirila svet! (FOTO, VIDEO)

Evo zašto svi pričaju o ovoj seriji!

Dok čekamo "Igru prestola", "Kuću od karata", prepričavamo "Zapadni svet" i ponovo doživljavamo horore iz "Tvin Piksa", nova serija je uzburkala javnost!

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Reč je o "Sluškinjinoj priči", adaptaciji istoimenog romana Margaret Atvud objavljenog 1985. godine.

Radnja je smeštena u budućnost, u kojoj su fundamentalisti zbacili vlast >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i bivše SAD proglasile Gileadom. U ovom čudnom društvu, ljudska vrsta podeljena je na potpuno nove socijalne klase, a žene su vraćene više vekova unazad kada su u pitanju prava.

Žene u Gileadu nemaju imena i smatraju se vlasništvom – ne smeju da rade, poseduju imovinu ili čak čitaju! Sa druge strane, građanski rat vođen oružjem budućnosti doveo je do masovnog steriliteta, pa opstanak vrste počiva na Sluškinjama, šačici još uvek plodnih žena koje su vlasništvo najbogatijih, i rutinski ih siluju vlasnici kako bi im rodile decu. Glavna junakinja je Sluškinja po imenu Fredova (jer one dobijaju imena po svojim gospodarima), koja pamti vreme pre Gileada, kada je bila udata i imala svoje dete.

Šokantni prikaz distopijskog društva zapanjio je mnoge koji nisu čitali knjigu Atvudove. U seriji glavne uloge tumače Elizabet Mos, Džozef Fajns, Ivon Strahovski i drugi, a nedavno je najavljeno da će sledeće godine biti emitovana i druga sezona.

Pogledajte!



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.