Rok avangarda Rezidents ponovo u Beogradu

Izvor: Blic, 22.Sep.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok avangarda Rezidents ponovo u Beogradu



Američki avangarni rok sastav "Rezidents" posle pet godina ponovo će 18. novembra održati koncert u Beogradu, najavio je organizator muzički internet magazin "Popboks".


"Posle neverovatnog uspeha koncerta na 'Kolarcu' 2003. godine, o kome su svoju reč rekle i najviše političke ličnosti, 'Rezidents' se vraćaju u Beograd sa novim albumom", saopšteno je na www.popboks.com.

Magazin ne navodi u kom prostoru će nastupiti "Rezidents" na promociji svog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novog projekta "The Bunny Boy", koji je upravo objavljen u formi albuma uz prateću seriju vizuelnih pojavljivanja na www.youtube.com.

Povodom prethodnog gostovanja "Rezidentsa" u Beogradu, podigla se medijska prašina posle protesta Odbora za kulturu Demokratske stranke Srbije (DSS) zbog finansijske pomoći Ministarstva kulture Srbije koncertu američkog sastava koji je snimio albume "Rokenrol Trećeg rajha" i "Demoni plešu sami".

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica je potom izjavio agenciji Beta da je "sa velikim interesovanjem odslušao tri CD-a 'Rezidentsa', uključujući onaj koji je promovisan na Kolarcu", i da su mu "kao antiglobalistička pojava simpatični".

"Rezidents", osnovani 1969. godine, su avangardni muzički i vizuelni kolektiv, koji je snimio 60-tak albuma, brojne kratke muzičke filmove i DVD izdanja, i održao nekoliko svetskih turneja. Članovi benda su tokom četiri decenije uspeli da sačuvaju potpunu anonimnost pošto nastupaju ili se javno pojavljuju iza najraznolikijih maski.

"Album 'The Bunny Boy' predstavlja povratak na kraće muzičke forme nekih od njihovih najuspešnijih izdanja, pre svega 'Duck Stab' (1978) ili 'Commercial Album' (1980), ali i logičan nastavak tema sa poslednjeg velikog kreativnog poduhvata 'Demons Dance Alone' (2002) kog smo i mi imali priliku da vidimo", navodi "Popboks. Koncert "Rezidents" organizuje "Popboks" i promoterska kuća "NR Events".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.