Izvor: Njuz.net, 31.Avg.2018, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji ne znaju kako da objasne deci da gradonačelnik Beograda postoji

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 31. avgust 2018, (Njuz) – Roditelji beogradskih mališana tokom proteklih par meseci imaju veliki problem jer ne znaju kako da svojoj deci objasne da gradonačelnik Beograda postoji.
Danica Stjepanović, majka šestogodišnje Maše, kaže da ni sama nije sigurna koji je najbolji trenutak za suočavanje dece sa ovom činjenicom.
– Maša je još mala i nemam srca da joj sada kažem da gradonačelnik postoji. Mislim da je suviše rano da joj razbijem iluziju o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << da se na toj funkciji niko ne nalazi. Neka uživa u svom detinjstvu i svojoj maloj bajci u kojoj Beograd vodi zamenik gradonačelnika. Za par godina, kada bude zrelija i kada bude dovoljno velika da može da shvati zbog čega se gradonačelnik ne pojavljuje nigde, dok zamenik obavlja njegov posao i pojavljuje se u medijima umesto njega, sešću sa njom i probaću sve da joj objasnim – rekla je ova Beograđanka,
Psihoterapeut Zoran Milivojević upozorava roditelje da kaže da deci istinu treba saopštiti polako jer to za njih može biti veliki šok.
– Sve dok dete veruje da gradonačelnik ne postoji ne treba forsirati istinu jer ono nije spremno da je prihvati. Tek kada dete počne da pronalazi sopstvene argumente i da pita zašto je ovaj čika koji zamenik stalno svuda prisutan i daje izjave, a nije gradonačelnik, treba početi sa pripremom terena za saopštavanje činjeničnog stanja. Tom prilikom treba biti jako oprezan i taktičan jer situaciju nije lako razumeti i objasniti – izjavio je Milivojević za Njuz.
On je tom prilikom istakao da i odrasli teško prihvataju saznanje da postoji gradonačelnik Beograda.
– Čak je i njima jako teško da se izbore sa informacijom da postoji neko ko se vodi kao prvi čovek naše prestonice – napomenuo je Milivojević.
Soko Sokolović

The post Roditelji ne znaju kako da objasne deci da gradonačelnik Beograda postoji appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.