Ring Ring festival gostuje na Belefu

Izvor: Press, 06.Jul.2013, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ring Ring festival gostuje na Belefu

Ring Ring festival je već 18 godina važan deo beogradske kulturne ponude i pokazatelj otvorenosti i znatiželjnosti beogradske publike, pored glavnog festivala počeo je da radi i Vrld Mjuzik festival "Todo Mundo", tako da nije iznenađenje što su u programu "Ring Ring na Belefu" i vorld muzika i nešto drugačija, tipična Ring Ring muzika, spojeni u jedno, istaknuto je u najavi Belefa.

Na novoj Belef sceni u dvorištu Pete beogradske gimnazije sutra uveče nastupiće iranski >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << muzičar Muhamad Reza Mortazavi koji jedanaest godina živi i radi u Nemačkoj i sa velikim uspehom nastupa po Evropi.

Mortazavi se smatra jednim od najboljih svetskih svirača tombaka. Tokom svoje već zavidne karijere za tako mladog umetnika, razvio je više od trideset novih tehnika sviranja na ovom udaračkom instrumentu.

U ponedeljak, 8. jula nastupiće elektronski bend "Šazalakazu" iz Beograda, koji su osnovali Milan Ðurić i Uroš Petković. Duo svira elektronsku muziku punu ritma sa balkanskim, latino, afričkim i orijentalnim zvukom, muzički miks koji nazivaju ''''folkstep'''' uz koji može da se igra.

Unavantalunu iz Italije na novoj Belef sceni nastupiće u utorak, 9.jula kada je i koncert D Buda Folk Band iz Mađarske koji sviraju autentičnu mađarsku muziku prožetu muzičkim frazama i stilskim elementima drugih zemalja.

Treći koncert završne večeri gostovanja Ring Ringa na Belefu održaće zvezda vorld muzike violinista, svirač citre i kompozitor Lajko Feliks čija muzika je spoj tradicionalne gudačke muzike panonske ravnice, romske muzike, roka, bluza i džeza.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.