Ridli Skot gubi rat protiv uzgajivača živine

Izvor: Beta, 13.Dec.2009, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ridli Skot gubi rat protiv uzgajivača živine

MARSEJ, 13. decembra 2009. (Beta-AFP) - Britanski režiser Ridli Skot uzalud se bori protiv uzgajivača živine koji šire posao nadomak njegovog majura na jugu Francuske, saznaje Frans pres iz sudskih izvora.

Autor kultnih filmova "Osmi putnik" i "Bjed Raner", odavno poseduje imanje u jednom selu, istočno od Kavajona, a od 2004. "vodi rat" protiv poljoprivrednika koji su podigli dva industrijska pogona za uzgoj pilića u susedstvu. Skot je od suda u Nimu zatražio da poništi dozvolu za gradnju novog hangara za skladištenje i pakovanje jaja zbog, kako je naveo, "zvučnog, vizuelnog i olfaktivnog zagadjenja" koje će to zdanje proizvoditi ispod njegovih prozora.

To je bila njegova šesta tužba za pet godina koja je odbijena i po presudi od 4. decembra, režiser će morati da plati 4.000 evra za sudske troškove. Preostaje mu da pokuša sa novim obraćenjem sudu - ili da se navikne na pijukanje i kokodakanje iz komšiluka.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.