Recepti za uklanjanje pega i fleka od sunca

Izvor: Dzungla.org, 28.Avg.2011, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recepti za uklanjanje pega i fleka od sunca

Najčešće promene na koži, koje nastaju kao posledice sunčanja, su fleke i pege. Da biste ih ublažili i vremenom uklonili neophodno je da kožu redovno negujete specijalnim proizvodima.

Osobe kod kojih se najčešće pojavljuju pege i fleke su svetle puti, a ređe su to u brinete. Sada se u većini parfimerija mogu naći specijalne kreme za beljenje kože, ali osim njih za ove promene na koži možete iskoristiti i neke od prirodnih recepata.
Napravite losion od soka >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << peršuna, potočarke, limuna i maslačka, i svake večeri ga nanessite pre spavanja, piše 'Život plus'.
Šaku zelenih listova celera prelijte vrelom vodom i sačekajte da se ohladi. Potom listove poređajte na mesta koja su najviše prekrivena pegama i flekama i držite 10 minuta.
Izrendajte ren, dodajte ga u flašu sa vinskim sirćetom i držite ga od 3 do 5 dana na toplom mestu. Potom ovaj losion svake večeri nanesite samo na pege i fleke, i one bi trebalo da izblede posle dve i po do tri nedelje.
Pomešajte čašu jogurta i kašiku sitno uzrendane rotkvice i ostavite da odstoji od 10 do 12 sati. Potom procedite smesu i losionom koji ste dobili namažite delove pokrivene pegama i flekama. Posle 15 minuta ispreite losion mlakom vodom i namažite kožu odgovarajućom kremom. Ovaj losion čuvajte u frižideru na, a rok trajanja mu je isti kao i na jogurtu koji ste koristili.
(Izvor: Mondo)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.