Razgledanje olupine Titanika za 60.000 dolara

Izvor: Radio 021, 14.Apr.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgledanje olupine Titanika za 60.000 dolara

Verovatno najpoznatiji brod svih vremena Titanik i dalje leži na dnu Atlantskog okeana, a mogli smo da ga obilazimo samo virtuelno, gledajući sve bolje i bolje fotografije njegove olupine.

Međutim, kompanija "Bluefish" sada nudi put podmornicom na dubinu od gotovo 4.000 metara i razgledanje Titanika iz neposredne blizine.

Svi koji uplate 60.000 dolara moći će da obiđu čuvene stepenice koje su vodile u glavni salon broda, ogromna sidra kao i sobu iz koje je poslat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prvi SOS signal.

Uprkos visokoj ceni, već 40 ljudi je uplatilo put na dno okeana.

"Veliko je interesovanje, ima tu različitih ljudi, od domaćica do milijardera. Titanik i dalje izaziva zanimanje kod širokih masa",  rekao je direktor "Bluefisha" Stiv Sims.

Putovanje podmornicom s površine na dno traje od 11 do 12 sati. Kad putnici stignu do olupine Titanika, uključuju se snažna svetla zahvaljujući kojima je moguće videti brojne detalje pa čak i torbice i cipele stradalih putnika.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.