Rambo svira muziku iz kamenog doba

Izvor: Blic, 26.Okt.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rambo svira muziku iz kamenog doba

Poznati muzičar Rambo Amadeus najavio je da će pokušati da ponovo "oživi" muziku stanovnika mlađeg kamenog doba iz Vinče u projektu "Total retro".

- Povodom sto godina istraživanja Vinče, u produkciji Radio-televizije Srbije, Rambo će u bliskoj budućnosti pokušati da oživi neolitsku muziku Vinče zajedno sa profesorom Nenadom Tasićem, Nenadom Jelićem i Ivanom Komadinom - navodi se na internet sajtu muzičara.

Tasić je arheolog koji poslednjih deset godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rukovodi iskopavanjima na lokalitetu Vinča, Ilić je perkusionista, a Komadina producentkinja i muzička urednica Radio Beograda. Pionir srpske arheologije Miloje Vasić počeo je iskopavanja u Vinči 1908. godine, a povodom sto godina istraživanja tog lokaliteta u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti od 24. oktobra do 5. decembra traje izložba "Vinča - praistorijska metropola".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.