Radim najbolje što mogu za srpsku kulturu

Izvor: Mondo, 22.Sep.2018, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Radim najbolje što mogu za srpsku kulturu"

Ministar kulture i informisanja kaže da ima pravo da komentariše pojave vezane za kulturni duh Srbije, kao i da ne razmišlja o smeni ili otkazu, nakon polemike o rijalitijima.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je gostujući u Jutarnjem programu televizije Prva govorio o "poplavi" rijalitija koji su zahvatili naše televizije, o komentaru premijerke Ane Brnabić da ovakvi programi nisu u nadležnosti ministarstva, ali i o komentarima zašto se baš sad >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << setio da govori o ovoj vrsti programa.

RIJALITI PREPUCAVANJE: Novi akteri! (ANKETA)

 "O ovome sam pričao i pre dve godine, odmah nakon što sam postao ministar. Narodu se ne može ugoditi, uvek će niti onih koji će komentarisati, zašto nisam ili jesam nešto uradio. Smatram da imam pravo da tumačim sve društvene pojave vezane za kulturu Srbije", rekao je ministar u Jutarnjem programu.

Na pitanje da li je stanje u društvu i medijima konačno probudilo jednog ministra kulture, Vukosavljević kaže da su o ovom pitanju govorili i njegovi prethodnici, ali da su sada njegovi komentari "nekome zasmetali", pa je došlo do ovakvog odjeka u javnosti.

Takođe, ministar ima spreman odgovor i na konstataciju premijerke Srbije da "rijaliti nisu u nadležnosti vlade".

"Vlada ima mnogo posla, slažem se, ali i kao ministar smatram da i ovome mora da se govori. Kažete da rijalitija ima svuda u svetu...Nisam siguran da ih ima u Kini ili Rusiji".

Podsetimo, ministar kulture i informisanja i vlasnik i generalni direktor Pink medija grupe Željko Mitrović polemisali su prethodnih dana o uticaju rijaliti programa na medijsku scenu Srbije, kada se ministar založio za restriktivnije uslove za emitovanje rijaliti programa i kada je ocenio da oni negativno utiču na mentalno stanje nacije zbog sadržaja koje promovišu.

Mitrović: Samo je rejting važan!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.