RTS se izvinio građanima zbog Tijanića

Izvor: Njuz.net, 24.Maj.2011, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS se izvinio građanima zbog Tijanića

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeUO RTS se izvinio što će Tijanić verovatno i u budućnosti biti na čelu medijske kuće

BEOGRAD, 24. maj 2011, (Njuz) - Upravni odbor Radio-televizije (UO RTS) uputio je izvinjenje građanima zbog činjenice da je Aleksandar Tijanić i dalje direktor te medijske kuće.
Kako je navedeno u saopštenju, UO RTS je na svojoj prvoj sednici „osetio potrebu da se odredi prema direktorskoj poziciji Aleksandra Tijanića, direktora te televizijske kuće“.
UO RTS je konstatovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << sa žaljenjem, da je Aleksandar Tijanić na čelu te televizije već neko vreme, a da će tu verovatno ostati i u budućnosti.
Ocenjuje se da je 'Tijanić više puta svojim ponašanjem doveo u pitanje sopstvenu sposobnost vođenja nacionalne televizije, da je svojim nivoom obrazovanja možda malo nedostojan da bude na čelu jedne takve institucije, i da je RTS-u žao ako su time povredili osećanja, moralni integritet i dostojanstvo građana Srbije, humanističkih intelektualaca, pripadnika opozicije, kritički usmerenih novinara, pojedinih manjina, verskih zajednica i susednih naroda i država, ali šta je - tu je'.
U saopštenju UO RTS-a se ističe da će ubuduće nastojati da se kroz televizijske i radijske programe javnog servisa donekle smanji utisak da je Aleksandar Tijanić zapravo direktor RTS-a.
Kako se navodi, UO će biti posvećen i ulozi u očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda i svih nacionalnih manjina i etničkih grupa u Srbiji, a zalagaće se i za unapređene obrazovnog, kulturnog i naučnog programa RTS-a, uprkos tome što je na njegovom čelu Aleksandar Tijanić.
Viktor Marković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.