Pušači provode više vremena na svežem vazduhu od nepušača

Izvor: Njuz.net, 30.Dec.2011, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušači provode više vremena na svežem vazduhu od nepušača

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Zbog čestih izlazaka na vazduh, pušači se osećaju mnogo zdravije nego ranije / FOTO: Novosti

BEOGRAD, 30. decembar 2011, (Njuz) - Zbog novog zakona o duvanskom dimu pušači su prinuđeni da na svežem vazduhu provode više vremena od nepušača, pokazuju najnovija istraživanja.
Svaki put kada žele da zapale i ispuše cigaretu, pušači moraju da napuste zatvorenu prostoriju i izađu napolje, van svog radnog mesta. Zbog toga svaki pušač u proseku >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << provede napolju i do tri sata više dnevno od prosečnog nepušača, tvrde statističari.
- Ako jedna cigara u proseku gori oko petnaestak minuta, a dnevno se u proseku popuši oko dve pakle, lako je izračunati da pušači provode jednu solidnu količinu vremena na čistom vazduhu i otvorenom - kaže statističarka Milica Petković iz Instituta Za Merenje Stvari u Sremskoj Kamenici.
- Uživam u slobodi koju mi daje novi zakon, sada svaki put moram da izađem u prirodu da bih popušila cigaretu, dok sam ranije morala da duvanim na zatvorenom. Toliko je bilo dima unutra da je i meni to počinjalo da smeta. Sada toliko vremena provodim napolju sa cigaretom da se osećam mnogo zdravije nego ranije, a ujedno mi deluje da sam mnogo zdravija od mojih kolega koji ne puše - kaže Ivana Marković, zubarka iz Šapca.
Zbog svega ovoga dolazi do paradoksa da sada nepušači provode mnogo više vremena u zatvorenim i memljivim prostorijama svojih radnih mesta gde retko kad imaju povoda i prilike da izađu na sunce i udahnu malo kiseonika koji nije prošao kroz ventilacione uređaje.
Viktor Marković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.