Profesor tužio učenicu za seksualno uznemiravanje

Izvor: Njuz.net, 26.Mar.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesor tužio učenicu za seksualno uznemiravanje

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Profesor tvrdi da se učenica provokativno oblači i da ga tokom celog časa gleda u oči

BEOGRAD, 26. mart 2012, (Njuz) - Živorad Jovanovski (32), profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj medicinskoj školi, tužio je učenicu L.M. (17) zbog seksualnog uznemiravanja.
U tužbi koju je predao okružnom sudu, navodi kako L.M. izgleda previše seksi u trikou koji nosi tokom časova fizičkog vaspitanja.
- Nisam u stanju da svoj posao obavljam profesionalno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << pogotovu kada vidim kako L.M. preskače kozlić, ili se penje uz konopac - izjavio je Jovanovski pred novinarima. On navodi da mu se L.M. otvoreno nabacuje već na samom početku časa, kada se ispravi u vrsti.
- Takve signale, nikako ne mogu da ne primetim. Izaziva, smeši se i gleda me direktno u oči tokom celog časa. Trudim se da je ne gledam, kako ne bi mislila da reagujem na provokacije, ali teško mi je budem istrajan u svojoj nameri. Tako sam i primetio da na čas dolazi bez donjeg veša, a potvrdu i dobio na piću koje smo popili nakon nastave, kod mene u stanu.
Jovanovski smatra da je način odevanja za fizičko odavno prevaziđen, te da trikoe treba zameniti nekim širokim majicama i trenerkama.
- L.M. nije jedina koja me seksualno uznemirava, ima tu još dosta maloletnica koje ističu svoje obline bez trunke srama, čime mojim kolegama i meni otežavaju nesmetan i predan rad. Nadam se da će sud i nadležne institucije odreagovati brzo.
Uroš Bogdanović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.