Primorski grad u Italiji zabranio bikinije

Izvor: Blic, 04.Jul.2013, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primorski grad u Italiji zabranio bikinije

Italijanski grad Vietri Sul Mare je zabranio nošenje bikinija van plaže. Svako ko odluči da se po gradu prošeta u kupaćem kostimu, rizikovaće kaznu od čak 500 evra. Gradonačelnik Franko Beninkasa tvrdi da je ova zabrana ključna za održavanje ugleda njegovog grada.

Zabrana protiv bikinija u ovom gradu je donesena još 2010, ali je sada gradonačelnik Franko odlučio da pooštri kaznene mere, pa će svako ko se nađe u bikiniju van plaže morati da plati poveću kaznu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Nedavno je sličan slučaj zabeležen u Ujedinjenim Arapskim Emitarima gde je na nekoliko plaža zabranjeno nositi bikinije pa i muške kupaće gaće jer "previše otkrivaju", a na predstojećem izboru za Mis sveta u Indoneziji će popularna kategorija kupaćih kostima u potpunosti biti izbačena iz programa.

Načelnik lokalne policijske stanice Vićenco Alfano je izjavio da je zabrana stvorena da bi zaštitila ugled meštana i turista koji dolaze u ovo područje.

-Često prisustvujemo neprimerenim scenama kada ljudi razgolićeni sa plaže ulaze u restorane i kafiće u gradu. Po našem mišljenju to je stav koji mora da se promeni, zaključio je Alfano.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.