Prete joj smrću zbog komentara o patrijarhu?!

Izvor: Mondo, 10.Okt.2016, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prete joj smrću zbog komentara o patrijarhu?!

Glumica saslušana u policiji pošto je dobila pretnje!

Foto: YouTube

Srna Lango, glumica i učesnica Parova, pre nekoliko dana je prokomentarisala predlog da se pokojni patrijarh Pavle proglasi za sveca.

"Svetac, jer je išao tramvajem i retko jeo? Možda je i češće jeo, al' ga hteo metabolizam, ne znam. Pa, da proglasimo onda celu Srbiju konačno svgetom, sve ponaosob, jerbo mislim da i ređe jedu a gradskim prevozom taljigaju svakako. O blagosiljanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mržnje onomad uz kandilo, da ne počinjem. Čuj, svetac", napisala je ona letos.

Mnogima se nije dopao Srnin komentar, pa su je zasuli uvredama, ali i pretnjama. Prijavila je slučaj policiji i saslušana je, prenosi domaća štampa.

"Ne znam ko mi preti, i nije mi nimalo prijatno. Nisam htela bilo koga da povredim, već samo da iznesem svoj stav", rekla je ona za "Alo".

Ona je letos na Facebooku objavila podugo pismo o svima koji su joj uputili ružne reči zbog tog statusa.

"Reči, pretnje i kletve koje se koriste u svrhu verbalnog razapinjanja mene trenutno, ne bih ni za koga upotrebila. Nikada. I nisam. Ironija kojom sam se poslužila je najgore što može da se uradi? Ironija kojom sam pokušala da kažem da je pojam svetosti mnogo više od onoga kako se tumači... ironija kojom sam se obratila verujući da neke stvari i pojmove ne treba banalizovati... jer se toliko toga banalizuje, da samo banalnost često živimo. Kome da kažem da sumnjam u predanost veri onih koji mi trenutno prete? Ko je taj koji će da tvrdi javno da veruje više od mene zato što sam zgrožena nekim tumačima vere? U šta zapravo ti koji su mnome zgroženi veruju? Ko je taj koji se usuđuje da moje verovanje ubije svojim tzv. verništvom, koje liči na sve samo ne na to?

Da, rekla sam da ako su kriterijumi tramvaj i gladovanje, cela je Srbija svetačka. Da, mnogi su to ranijih dana naveli na društvenim mrežama kao kontekst kroz koji čitaju logičan povod za proglašenje u sveca. I da, bilo me je sramota da čitam da se svetost po nekima svodi na to jer i dalje mislim da to nisu kriterijumi i da, takve stvari treba obavljati sa više pažnje, poštovanja i odgovornosti u poruci onima, koji ostaju iza naših života i dela. Jeste, mislim da o svetom, ti koji tako čitaju sveto, lošije misle od mene", napisala je ona.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.