Preminuo Kosta Gavras

Izvor: Mondo, 30.Avg.2018, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Kosta Gavras

Slavni reditelj napustio nas je danas u 86. godini

Grčki reditelj Kosta Gavras, koji je živeo i radio u Francuskoj, umro je u 86. godini, objavila je danas grčka ministarka kulture.

Rođen je 13. februara 1933. godine kao Konstantinos Gavras u grčkoj pokrajini Arkadiji, a posle srednje škole se preselio u Francusku.

Grčka ministarka kulture Mirsin Zorba je na Tviteru objavila da je Gavras preminuo u Francuskoj, prenela je agencija AP.

"Upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sam iz Pariza primila vest o smrti grčkog reditelja i producenta Koste Gavrasa. Uskoro će biti objavljeno zvanično saopštenje", navela je ona. Među najpoznatijim Gavrasovim delima su: "Z", "Nestali", "Amen" i "Muzička kutija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.