Preminuo Džo Koker

Izvor: Press, 22.Dec.2014, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Džo Koker

Strani mediji prenose da je pevač preminuo u 70. godini života.
Slavni pevač Džo Koker umro je danas u 70. godini života posle duge i teške bolesti.
Koker je bolovao od raka pluća.
Džo Koker, rođen je kao Džon Robert Koker u Šefildu 20. maja 1944.
Muzički karijeru karijeru je započeo u svom rodnom gradiću Šefildu, u Engleskoj, kad je imao tek 15 godina. Njegov prvi sastav >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bili su The Avengers (u kojima je pevao pod umetničkim imenom Vance Arnold), potom je sarađivao sa sastavom Big Blues, kao i s The Grease Bandom. 1969 pojavljuje se na američkom TV showu Show Eda Salivena.

 
Prvi veliki hit Koker je imao s pesmom "With a Little Help from My Friends",obradom Bitlsa na kojoj je gitaru svirao Džimi Pejdž. Iste godine održao je nastup na legendernom festivalu u Vudstoku.
Dalje je uspeh postigao obrađivanjem "She Came In Through the Bathroom Window The Beatlesa", i sopstevnim pesmama, izričito uspešnim "Cry Me a River" i "Feelin' Alright". 1970. postiže najveći hit tog dila svoje karijere s pesmom "The Letter s albuma Mad Dogs and Englishmen."
Početkom 1970. problemi s drogom i alkoholom usporavaju mu karijeru, ali u '80. i '90. uspeva da se vrati zahvaljujući nekolicini izrazito uspešnih hitova: Up where We Belong, pesma nagrađena Oskarom, otpevana s Dženifer Vornes za film "Oficir i džentlmen", "You are So Beautiful", "When The Night Comes", "N'oubliez Jamais", "Unchain my heart".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo slavni pevač Džo Koker

Izvor: B92, 22.Dec.2014

Legendarni muzičar Džo Koker (70), koji je u svojoj dugoj karijeri nastupao i pred publikom u Srbiji, preminuo je 22. decembra u svom domu u Koloradu. Pevač se već duže vreme borio protiv raka pluća...Njegov predstavnik za medije Beri Maršal potvrdio je vest za BBC, navodeći kako je Koker bio...

Nastavak na B92...

I Džo Koker utihnuo: Čuveni rok i bluz pevač preminuo u 70. godini,

Izvor: Svet, 22.Dec.2014

Džo Koker, čuveni rok i bluz pevač, preminuo je danas u 70. godini, javio je Bi-Bi-Si.. Kokerov agent Beri Maršal potvrdio je da je pevač umro, ali nije naveo od koje bolesti. “ITV njuz”, međutim, navodi da je izgubio bitku od raka pluća.. Maršal je rekao da je Koker bio “prosto jedinstven”...

Nastavak na Svet...

PREMINUO JOE COCKER

Izvor: Muzika.co, 23.Dec.2014, 08:21

Nakon kraće i teške bolesti juče je u svom domu u Koloradu preminuo slavni muzičar Joe Cocker.. Joe Cocker je preminuo u svojoj 70.-oj godini nakon kraće borbe sa rakom pluća.. Joe Cocker je rođen 1944. godine u Šefildu u Engleskoj. Muzičku karijeru započeo već sa 15 godina u svom rodnom gradu nastupajući...

Nastavak na Muzika.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.