Preminula kraljica soula Areta Frenklin

Izvor: N1 televizija, 16.Avg.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula kraljica soula Areta Frenklin

Kraljica soula, američka pevačica Areta Frenklin (76) preminula je danas u svom domu u Detroitu, saopštila je njena predstavnca za štampu Gvendolin Kvin, prenosi agencija AP.

Pevačica je, kako je saopšteno, izgubila dugogodišnju borbu sa rakom pankreasa.

Poslednji put je nastupila u novembru 2017, na koncertu u organizaciji fondacije za borbu protiv side britanskog muzičara Eltona Džona.

Areta Frenklin jedna je od najuglednijih pevačica u američkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << istoriji.

U karijeri je dobila 18 Gremija uključujući onaj za životno delo, kao i Nacionalni orden za umetnost, Predsednički orden slobode i članstvo u Kući slavnih rokenrola.

Njeni najveći hitovi su "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Chain of Fools", "Freeway of Love" i "Respect".

Izvor: YouTube/Juanjo de Goya

Izvor: YouTube/BuddyTravelr

Izvor: YouTube/ 49metal

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kraljica soula Areta Frenklin preminula u 76. godini

Izvor: B92, 16.Avg.2018

Slavna pevačica Areta Frenklin, poznata kao jedan od najvećih ženskih vokala u istoriji popularne muzike, preminula je danas, posle dugotrajne borbe sa rakom pankreasa...Pevačica je umrla u svom domu u Detroitu, gde je poslednjih meseci boravila pod kućnim nadzorom lekara...Izvor portala TMZ je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.