Preminula Dušica Žegarac

Izvor: Mondo, 24.Maj.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Dušica Žegarac

Glumica preminula u 75. godini.

Preminula je zvezda srpske i jugoslovenske kinematografije Dušica Žegarac, saopštilo je Udruženje filmskih glumaca Srbije.

Rođena je u Beogradu 1944. godine i između ostalog igrala u filmovima "Stepenice hrabrosti", "Saša", "Buđenje pacova"...

Za glavnu ulogu u filmu "Opklada" Zdravka Randića nagrađena je Zlatnom arenom u Puli.  Istu nagradu dobila je i za ulogu u filmu "Poseban tretman".

Na Filmskim susretima u Nišu dobila je nagradu "Pavle Vuisić" za životno delo.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula glumica Dušica Žegarac

Izvor: Beta, 24.Maj.2019

Glumica Dušica Žegarac preminula je u 75. godini, saopštilo je danas Udruženje filmskih glumaca Srbije.Rodjena u Beogradu 1944. godine, angažovana je kao srednjoškolka za glavnu ulogu progonjene Jevrejke u filmu "Deveti krug", za koju je nagradjena na festivalu u Puli.Pamtiće se i njene uloge...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.