Pravila oblačenja koja će učiniti da odmah izgledate privlačnije

Izvor: 011vodič.com, 09.Dec.2019, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravila oblačenja koja će učiniti da odmah izgledate privlačnije

Najveću grešku čine ljudi koji se oblače onako kako su videli na lutki u izlogu.
Prvo, niko nema identične proporcije. Drugo, jedan komad odeće može da stoji drugačije ako ga iskombinujete na nov način.
Dovoljno je da pratite ovih nekoliko pravila oblačenja da biste ostavili utisak da znate šta radite i istog trenutka ćete izgledati privlačnije:
1. Tačne proporcije
Vizuelno podelite telo na tri jednaka dela. Bluza ili košulja ne bi trebalo da pokrivaju >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << više od jedne trećine. Ostale dve trećine bi trebalo da pokrivaju farmerke ili suknja.
2. Nošenje široke odeće
Široka odeća je moderna, ali samo ako siluetu naglasite kaišem oko struka ili ako prednji deo košulje uvučete u pantalone.
3. Dužina rukava
Rukavi na sakou ili kaputu trebalo bi da se završavaju do zgloba šake, a razlika između rukava sakoa i košulje trebalo bi da bude oko 1,5-2 centimetra.

4. Kratke čizme
Nošenje kratkih čizama na golu nogu, vizuelno skraćuje dužinu vaših nogu. Bolje je da ih nosite uz pantalone ili duge suknje i dovoljno je da se vidi samo 2.3 centimetra gole kože oko gležnja.

5. Džepna maramica
Za muškarce koji se dvoume koju boju da izaberu za džepnu maramicu – izaberite belu. Bela maramica je univerzalna. Kravata ne mora uvek da odgovara boji maramice.

6. Nakit oko lica
Glavno pravilo je ad se ne preteruje. Ne bi trebalo da imate više od tri aksesoara na sebi.

7. Tajna savršenog kaputa
Kada kupujete kaput, najbolje je da ga probate kada na sebi imate topli džemper. Ovo će vam pomoći da izaberete kaput koji vas neće stezati u ramenima i leđima.

8. Hulahopke
Hulahopke bi trebalo da budu nevidljive, a ne sjajne.

9. Dužina pantalona
Idealna dužina za muške klasične pantalone je ona koja pokriva jednu do dve trećine cipela.

10. Jednobojne kombinacije
Nemojte se oblačiti u istu nijansu. Izaberite jednu boju i učinite svoj izgled razigranijim birajući više nijansi te iste boje.


The post Pravila oblačenja koja će učiniti da odmah izgledate privlačnije appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.