Prava priča koja se krije iza serije “Birmingemska banda”

Izvor: 011vodič.com, 27.Maj.2020, 01:11

Prava priča koja se krije iza serije “Birmingemska banda”

Petu sezonu megapopularne serije Birmingemska banda (Peaky Blinders) fanovi nisu mogli da dočekaju. U međuvremenu vam donosimo neke činjenice o istorijskim inspiracijama vezanim za ovo delo.
Foto: IMDb
Verovatno ste već znali da je serija donekle inspirisana stvarnim likovima i događajima, ali da li znate gde treba povući tu granicu između realnosti i fikcije?
Ovih dana gledamo Tomija Šelbija u novom, parlamentarnom okruženju, a to se nikada nije desilo u stvarnosti. Evo >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << šta je otkrio Stiven Najt, tvorac serije.
Inspiraciju za pisanje ove serije dobio je nakon jedne očeve priče. Naime, njegov deda zamolio je njegovog oca da prenese jednu poruku svojoj braći.
Foto: IMDb
Nakon što je došao do njih, video ih je za okruglim stolom, sa još šestoricom besprekorno obučenih ljudi, sa kapama i pištoljima u džepovima. Na stolu je bilo srebro, a sve je delovalo kao početak jedne vrlo zanimljive priče…
Ono što se razlikuje u odnosu na serijski okvir jeste da je prava „banda” svoje postojanje započela 1890-ih, a ne 1920-ih godina, kao i da nikada nije imala političke ambicije.
Činili su je mladići iz Birmingema, koji su učestvovali u pljačkama, kockanju i uličnom nasilju sve do 1910-ih godina. Tada se pojavila druga banda, „Birmingemski momci”, koja je preuzela njihovu ulogu.


Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.