Postignut sporazum advokata i Ministarstva pravde

Izvor: Prva.rs, 08.Jan.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut sporazum advokata i Ministarstva pravde

Ovo je i bio jedan od zahteva srpske advokature za prekid protesta koji je započela 17. septembra prošle godine.
Članovi stručnih timova su, nakon sastanka koji je trajao tri sata, potpisali sporazum o izmenama spornih propisa koji će u subotu razmatrati Upravni odbor AKS. 

Sporazum predvidja da stručni tim predloži organima AKS da se prekine obustava rada, kao i da izmene propisa budu upućene po hitnom postupku u Skupštinu Srbije na usvajanje. 

Odluku o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << da li se nastavlja ili prekida obustava rada doneće Skupština AKS koju će zakazati UO AKS u subotu. 

Srpski parlament bi mogao da zaseda u drugoj polovini januara i to vanredno, poshto mu Vlada dostavi predlog izmena i dopuna zakona. 

Član stručnog tima AKS Jasmina Milutinović rekla je da bi advokati mogli da počnu da rade najranije 18. januara ali da će o tome odlučiti Skupština AKS. 

Pomoćnik ministra pravde Ccedomir Backović rekao je da 'garantuje' da će predvidjene izmene propisa biti u Parlamentu do kraja meseca i apelovao da se štrajk prekine i pre njihovog usvajanja. 

Advokati u celoj Srbiji počeli su protest sa obustavom rada 17. seprembra prošle godine tražeći izmene propisa o javnom beležništvu, regulisanje paušalnog oporezivanja i smenu ministra pravde.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.