Počinje Beogradska nedelja mode

Izvor: Press, 22.Okt.2014, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Beogradska nedelja mode

Beogradska nedelja mode, 36. po redu, biće otvorena večeras u Belekspo centru, a do 31. oktobra posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom programu na različitim lokacijama u gradu.
Svečano otvaranje 36. Perwoll Fashion Week-a rezervisano je za Anu Ljubinković, koja će kolekcijom za sezonu proleće-leto 2015 ujedno obeležiti i deset godina svog rada.

Potom će uslediti revija svetski >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << poznatog brenda UGG Australia, kao i revija studenata umetničkih fakulteta i akademija u Beogradu (Fakulteta primenjene umetnosti, Akademije lepih umetnost, Mod'' Art International i Fakulteta za umetnost i dizajn Megatrend univeziteta) koji će prikazati svoje diplomske kolekcije.



U okviru ove manifestacije, svoja modna ostvarenja će takođe predstaviti platforma regionalnih dizajnera Zona 45, Igor Todorović, Mirjana Vujčić, Bata Spasojević i mnogi drugi u okviru umetnickog programa Modne vinjete.

U saradnji sa kulturnom manifestacijom “Swe u svemu“ - mesec švedske kulture u Beogradu, nedelja mode će u svom 36. izdanju predstaviti revije svedskih kreatora i organizovati predavanja na temu upotrebe ručnog rada i modne fotografije kao sredstava za artikulisanje rodnih karakteristika, koje će odrzati priznati modni stručnjaci iz ove zemlje.

Pored Belekspo centra, među domaćinima predstojece nedelje mode su i Etnografski muzej, Galerija Štab,Ustanova kulture Parobrod, Hotel Metropol Palace i Promenada.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeli Dani studentskog pozorišnog stvaralaštva

Izvor: Blic, 22.Okt.2014

Na sceni Omladinskog pozorišta “Dadov” operom “Na uranku“ Stanislava Biničkog, u izvođenju studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu, počela je pre dve večeri Nedelja studentskog pozorišnog stvaralaštva...Do 24. oktobra na sceni ovog omladinskog teatra biće izvedena najuspelija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.