Počinje BELEF 2013

Izvor: Press, 17.Jun.2013, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje BELEF 2013

U 25 festivalskih dana u okviru koncepta Festival festivala publici će se na 22. Beogradskom letnjem festivalu predstaviti 13 festivala i festivalskih programa koji su i ove godine besplatni za posetioce.
Zadržavajući prošlogodišnju koncepciju festival festivala, Beograđani i gosti Beograda će u 25 festivalskih letnjih dana imati prilike da na novoj Belef sceni u dvorištu Pete beogradske gimnazije u Ilije Garašanina 24 u blizini Tašmajdana besplatno uživaju u kvalitetnom filmskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i muzičkom programu, književnosti, igri, kao i različitim umetničkim performansima. Edukativni karakter festivala i ove godine biće realizovan kroz program podizanja svesti o ekologiji.
Na otvaranju festivala 21. juna, procesijom na Trgu Republike i u Knez Mihailovoj ulici prisutne će u ime Beogradskog letnjeg festivala pozdraviti ulični zabavljači, žongleri i akrobate sa svih strana sveta u okviru Baskerfesta na Belefu.
Publika će na istom mestu imati prilike da program Baskerfesta na Belefu odgleda još i 22. i 23. juna.
U okviru Belefa biće održan niz mini festivala, među kojima su Atik Night, Supernatural, StendApFest i td. Pored Atic Najta, za dobru muziku pobrinuće se i učesnici Ring Ring festivala na Belefu.
Belef scena u dvorištu Pete u tri festivalska dana, od 7. do 9. jula ugostiće Mohameda Rezu Mortazavija iz Irana, Unavantalunu iz Italije, Šazalakazu iz Srbije, The Buda Folk Bend iz Mađarske, i svojevrsnu od publike priznate zvezdu vorld muzike Lajka Feliksa.
Kao i prošle godine, publika će imati prilike da uživa i u novom izdanju festivala Sedam veličanstvenih na Belefu.
U okviru festivala koji predstavlja eksluzivni prostor za promociju evropskih autorskih dugometražnih dokumentaraca i bioskopa na otvorenom na Belef sceni od 10. do 12. jula biće predstavljen koncept svojevrsne autorske večeri.
Tako će se u okviru festivala predstaviti dela autora Tomasa Ridelšajmera iz Nemačke, Mike Ronkainena iz Finske i Marka Isaksa iz Velike Britanije.
Od svakog autora biće prikazana po dva filma.
Za sve vreme trajanja festivala građani će imati priliku da uživaju u skulpturama u okviru projekta Teratorija na Belefu.
Skulptorna rešenja biće izložena u fontanama na Trgu Republike, na platou ispred Hrama Svetog Save, i u okviru Belef scene u dvorištu Pete.
Cilj projekta je markiranje otvorenih urbanih lokacija i njihovo artikulisanje u umetničke sadržaje.
Učesnici ovogodišnje Teratorije su mladi umetnici i studenti Fakulteta likovnih i Primenjenih umetnosti iz Beograda, Akademije umetnosti iz Trebinja i sa Cetinja, te Beaux-Arts iz Pariza, Akademije primenjenih umetnosti iz Beča i Lasale fakulteta umetnosti iz Singapura. Pored Teratorije, sve vreme trajanja Belefa biće prisutna i izložba na otvorenom Blink na Belefu.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Od sutra noćno kupanje na bazenima SC "Olimp"

Izvor: Blic, 18.Jun.2013, 15:42

Ljubitelje noćnog kupanja obradovaće vest da sutra na bazenima Sportskog centra "Olimp - Zvezdara" (Ul. Vjekoslava Kovača 11) počinje sezona "kupanja pod zvezdama". ..Pored čari noćnog kupanja, svi posetioci u večernjem terminu moći će da uživaju i u letnjem muzičkom programu, koji će obeležiti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.