Plivačica iz Afrike postaje evropska plemkinja

Izvor: Blic, 01.Jul.2011, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plivačica iz Afrike postaje evropska plemkinja

MONTE KARLO - Iako se kao glavni razlog za ženidbu princa Alberta navodi mogućnost da ukoliko jako brzo ne dobije naslednika, Monako pripadne Francuskoj, današnje kraljevsko venčanje biće jedno od najglamuroznijih u ovoj deceniji. Ne mogu ga pokvariti ni zlobne glasine. Na gala večeru pozvano je oko 500 zvanica: verenica Šarlen i verenik Albert

Sve je spremno za kraljevsko venčanje u Monaku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali ružan trač koji je osvanuo u francuskim medijima ovih dana pokvario je idiličan scenario.

Princ Albert II će danas reći "da” svojoj verenici južnoafričkoj plivačici Šarlen Vitstok, a cela kneževina se nada da će uskoro dobiti i legitimnog naslednika. Izveštaji da se Šarlen predomislila i da je pod velikim znakom pitanja da li i dalje želi da se uda šokirali su zvaničnike, ali i stanovnike Monaka.

Prokletstvo Grimaldijevih

U kraljevskoj porodici Grimaldi do sada je bilo mnogo nesrećnih slučajeva. Albertova majka, filmska zvezda Grejs Keli je poginula u automobilskoj nesreći 1982. Njena ćerka Karolina izgubila je drugog muža Stefana Kaziragija u nesreći motornim čamcem 1990. Druga Albertova sestra princeza Stefani takođe je bila nesrećna u ljubavi i skoro svaki put kada bi se zaljubila ona bi se ponovo udala, a prevario je ljubavnik koji joj je ujedno bio i telohranitelj.

Naime, nevesta je navodno saznala da Albert nije onaj za koga se predstavlja, da ima mračne tajne pa je kupila kartu u jednom pravcu za Južnu Afriku, ali je policija presrela u Nici i vratila u "zlatni kavez”.

- Upravo sam razgovarao sa njenim asistentom i koja god da je priča u pitanju - nije tačna. Zvao sam je i pitao je da li je ok, i ona mi je rekla da je sve u redu - izjavio je Šarlenin prijatelj Rik Nitling.

Oglasili su se i predstavnici za štampu iz same palate. "Ove glasine nemaju drugi cilj nego da oštete reputaciju monarhije”, zvanično je saopšteno.

Albert (53) ima dvoje vanbračne dece sa drugim ženama, a ako ne napravi legitimnog naslednika porodici Grimaldi, Monako bi morao da bude pripojen Francuskoj i izgubi teritoriju koju ima od 1297.

Šarlen Vitstok (33), rođena je u Zimbabveu, ima oca i majku, a priča se da će nositi venčanicu Đorđa Armanija.

Albert II (53), rođen u Monaku, ima dve sestre i dvoje vanbračne dece, a dugo se pričalo da je homoseksualac.

Poznate zvanice već su pristigle u Monako, a Albert i Šarlen se navodno spremaju da tuže medije koji su objavili neistine. Spominje se da je pravi razlog za skandal još jedno vanbračno Albertovo dete.

- Ta žena lako može da odglumi da je zatrudnela s princom. Ne možete uraditi DNK test očinstva tri dana pred venčanje - rekla je Stefani Bern, savetnica za medije poznatog para koja će ujedno biti i komentatorka venčanja na francuskoj državnoj televiziji.

Detalji kraljevskog venčanja

- Venčanje će trajati dva dana - danas i sutra u dvorcu u kojem članovi vladajuće porodice Grimaldi žive od 15. veka

- Ukupno će biti prisutno 4.300 zvanica.

- Očekuje se dolazak nekoliko šefova država i krunisanih glava, kao i mnoštvo poznatih ličnosti iz sveta sporta, šou-biznisa i mode.

- Između ostalog, među poznatim gostima će biti Karl Legerfeld, švedski kralj, francuski predsednik Nikola Sarkozi, kao i predsednici Libana i Irske.

- Danas će biti održano civilno, a sutra crkveno venčanje.

- Čuveni francuski kuvar Alen Dikas će servirati jela na gala večeri za oko 500 zvanica.

- Veličanstveni vatromet će označiti kraj svečanosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.