Peskavica poboljšava seksualni život muškaraca

Izvor: Dzungla.org, 20.Jun.2011, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskavica poboljšava seksualni život muškaraca

Tu ste biljku možda koristili u pripremanju karija, ali peskavica, takođe, može začiniti vaš seksualni život. Muškarci koji je konzumiraju mogu da povećaju želju za seksom najmanje za četvrtinu, otkrivaju istraživači.

Šezdeset zdravih muškaraca starosti između 25 i 52 godine koristili su za potrebe istraživanja ekstrakt biljke dva puta dnevno šest nedelja.
Njihov nivo libida praćen je korišćenjem sistema bodovanja za procenu bilo kakve izmene, >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << posle tri i posle šest nedelja. U roku od šest nedelja rezultati su pokazali da je želja testiranih porasla u proseku za 16,1 na 20,6 - 28 odsto.
U međuvremenu je kontrolna grupa, koja je uzimala placebo, primetila slabije raspoloženje za seks.
Seme peskavice sadrži jedinjenja za koja se misli da stimulišu proizvodnju muških polnih hormona, uključujući testosteron.
Peskavica (ili piskavica) je pasuljasta biljka koja raste širom Azije i intenzivno se koristi u indijskoj kuhinji. Lišće i semenke su se koristile u lečenju groznice još u vreme starih Egipćana.
(Izvor: S media)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.