PL: Van Persi ‘razbio’ Čelsi

Izvor: Dzungla.org, 30.Okt.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PL: Van Persi ‘razbio’ Čelsi

Fudbaleri Arsenala pobedili su Čelsi sa 5:3 (1:2) u derbiju desetog kola Premijer lige.

Čelsiju je to treći poraz ove sezone, ’Plavci’ imaju 19 bodova, a Arsenal je do sada osvojio 16 bodova.
’Plavci’ su na poluvremenu vodili pogocima Lamparda i Terija, a u međuvremenu je izjednačio Van Persi. Na početku drugog dela igre Santos i Volkot su preokrenuli rezultat, Mata je izjednačio u 80. minutu, ali je Van Persi sa dva gola u poslednjih pet minuta izrastao u >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << junaka susreta.
Čelsi je bolje počeo meč, koristio je rupe na bokovima Arsenala, pre svega na desnoj gde je igrao Đuru, ali nije iskoristio nekoliko izglednih šansi.

Potom su ’tobdžije’ u samo dva minuta propustile dve fantastične šanse. Volkot je prošao pored Kola na desnoj strani, idealno je poslao loptu do Žervinja, ali on je sa 6-7m promašio gol. Ubrzo je i Van Persi imao šansu, ali je šutirao preko gola.
Međutim, prvi do gola u 14. minutu stiže Čelsi – Mata je sjajno centrirao sa desne strane levom nogom, a Lampard glavom smešta loptu u donji levi ugao (1:0).
Odbrane oba tima nisu delovale naročito sigurno, Arsenalova po krilima, a Čelsijeva po sredini. Zato su ’Plavci’ i primili gol u 36. minutu – Ramzi je poslao savršenu loptu za Žervinja, koji je nesebično asistirao Van Persiju za izjednačenje.
Prethodno je Staridž promašio stopostotnu šansu, ali Čelsi ipak stiže do novog vođstva u 45. minutu – Lampard je izveo korner sa leve strane, Mertesaker je probao da zaustavi Terija, ali lopta ga je pogodila i otišla u Šćesnijev gol.

Novi primljeni gol nije uopšte poremetio fudbalere Arsenala, koji su u drugom poluvremenu zaigrali još odlučnije i nekarakteristično agresivno.
U 49. minutu Žervinjo je idealno proigrao Santosa na levoj strani, Bosingva je zakasnio, a Brazilac je poslao loptu kroz noge Čehu za novo izjednačenje.
Samo šest minuta kasnije tim Arsena Vengera kompletirao je preokret – Volkot se sapleo u pokušaju da prođe, odbrana Čelsija bila je neshvatljivo statična, pa je Volkot pokupio loptu, prošao Branislava Ivanovića (igrao svih 90 minuta) i pogodio bliži ugao loše postavljenog Čeha.
Ekipa Viljas-Boaša delovala je kao razbijena vojska, dodavanja su bila neprecizna, Tores potpuno bezopasan, a Arsenal je bio superioran na terenu i pretio je iz kontri.

Potom se Čelsi konsolidovao i duže je držao loptu u nogama, ali sve do fantastičnog pogotka Mate u 80. minutu nije stvorio ozbiljniju priliku. Tada je Španac fantastično šutirao sa oko 25m, a parada Šćesnog samo je ulepšala neverovatan gol.
Međutim, početnička greška odbrane Čelsija u 85. minutu bila je fatalna – Maluda je očajno vratio loptu Teriju, kapiten domaćih se okliznuo, a Van Persi je obišao Čeha i plasirao loptu u prazan gol (4:3).
’Plavci’ su zatim zaigrali na sve ili ništa, ali sve je bilo rešeno u prvom minutu nadoknade kada je briljantni Van Persi u kontri postigao svoj treći gol i postavio konačnih 5:3.
( Izvor: B92 )

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.