Izvor: 011vodič.com, 09.Sep.2019, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PEČAT NEDELJE Nemamo više rupe, sada imamo krater

Ponedeljak “Ne volim ponedeljke”, spevao je svojevremeno Bob Geldof. E moj Bobe, ko ih pa voli. Pogotovo ovaj.
Prosečan Srbin koji kaže “dobra” samo kad proba rakiju i kad Nole pogodi liniju, probudio se ovog ponedeljka, pročitao šta piše i shvatio da je Novak otišao na spavanje sa bolovima u ramenu. Prethodno je predao Stanislavu. Posle su mu zviždali konzumenti hot dogova, fini porodični svet. U slobodno vreme šljam.
Posle smo sabirali poene protiv košarkaških liliputanaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Dve utakmice, 105 viška. Odmah smo najbolji na svetu. Kakvi, bre, Amerikanci!
Nego, ono sa Novakom… Bolje da prosečan Srbin nije ustajao. Kako je počelo…
Utorak Čitam kako se ovi naši hrabre za Ronalda i društvo, a sve mi nešto hladno oko srca. To zbog Novaka i one vesti što je u ponedeljak dočekala prosečnog Srbina. Vidim, statistikom zastrašujemo buduće protivnike. Ne Angolu i Filipine. Njih smo već zastrašili.
Vidim i Luka Jović kaže: Ne igramo samo protiv Ronalda.
I, ne igramo, dobri moj Luka. Igramo protiv nas samih. To je odavno omiljena ovdašnja zanimacija. A, što se njih tiče, osim protiv Lepog Caneta, igraćemo protiv onog malog Feliksa, pa Guedeša, pa Bernarda Silve. Videćeš.
Sreda Za neupućene, Lazar Marković je ime i prezime momka rodom iz Smedereva, nekadašnjeg fudbalera Partizana. Nije mnogo falilo da postane i nekadašnji fudbaler.
Vredni rukovodioci Partizana sastali su se sa Markovićem u prostorijama splava. Nije reč o FK Splav, nego o objektu na vodi gde je nezaposleni fudbaler prikupljao ponude. Stiglo ih je mnoštvo u vidu Partizanove.
Godine bez fudbala učinile su svoje. Možda u novoj karijeri meseci fudbala ponovo učine svoje. Samo, sada pametnije.
Četvrtak Došao nam Ronaldo! Pomama, kao onomad kad je svraćala Kasandra. Popularna beše u određenom delu populacije. Sve mislim, pa zato narod navalio na karte kao gladan na burek. Ali, neću da budem nepravedan, pa rekoh sebi: Ma hoće ljudi da gledaju naše majstore.
Naivnost, šta ćete…
Istog ovog dana, ušao nam Divac među slavne. U kuću u Springfildu, tamo odakle je Homer Simpson, uveo ga Džeri Vest lično. Znate li ko je to? Ne Divac, Vest. To je čika čiju sileutu gledate na znaku NBA lige.
Ja je nešto i ne gotivim. Divac je OK.
Petak Čudna su ova današnja deca. Ne proslave ni osamnaesti, pošalju ih u beli svet. A tamo, nema mamine kujne. Nema često ni fudbala. I, onda nam s vremena na vreme dođu. Na maminu kujnu i da se malo nagledaju lopte.
Zovemo ih od milošte “orlići”. Setio se ovom prilikom negdašnji selektor Goran, pa sadašnjem Nenadu citirao reči Čika Jove Zmaja: Gde ja stadoh…
Jer, ono u Rusiji nije bilo ništa drugo nego: … ti produži.
Pa, dokle stignemo. Izgleda da nećemo daleko.
Subota Hajdemo malo o srpskom medijskom nebu. Prijatelj mi kaže da je, kao nekada u ona stara, lepa vremena, slušao prenos utakmice na radiju, jer nije imao gde da je gleda. Ima čovek TV, ali nema tu i tu televiziju.
Srećnik, kao i onih tri, četiri miliona srećnika što takođe nemaju tu televiziju.
Novi selektor je, kako i priliči, doneo revolucionarnu promenu. Sada nemamo više tri rupe u odbrani.
Sada ih imamo četiri. Da je samo toliko…
Nedelja Ima tamo u Kini likova što su, neposredno pred prvenstvo prošli ubrzani kurs iz poznavanja košarkaških pravila. Nisu sve zapamtili, jer kako pametan narod kaže, što je brzo, to je i kuso.
Ali, ne bi bilo pošteno da se vadimo na neznalice, pa još malkice pokvarene. Do nas je. Do onog velikog momka kome je mnogo rano da gubi živce. Šta će kad ostari? Uostalom, kažu da ima para. A, pare, zna se, kvare ljude. Ali, što smiruju živce…
Imamo i onog momka što lomi table. Fali samo još račun da nam isporuče za pretrpljenu štetu. Eto, zato su nam pokazali da nismo baš najbolji kao što smo mislili.
Kako nam je nedelja počela, sjajno se završila.
BRAVO ODBOJKAŠICE!

The post PEČAT NEDELJE Nemamo više rupe, sada imamo krater appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.