PAS VAM SE PREVIŠE LINJA?! Ne, nije problem u češljanju - vrlo je važno da uradite OVO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2018, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAS VAM SE PREVIŠE LINJA?! Ne, nije problem u češljanju - vrlo je važno da uradite OVO!

Veterinar objasnio...

U promeni godišnjih doba naše kuce se često linjaju, jer menjaju dlaku. Međutim, ako ste primetili davam se pas linja i previše, jako je bitno da uradite ovo!

Veterinar Vlada Terzin otkrio je u jednoj poznatoj emisiji šta izaziva i kako rešiti problem preteranog linjanja pasa.

- Verovatno je metaboliči problem ili neko kožno oboljenje, ne verujem da je problem u češljanju. Najčešće se javlja demodikoza kao tip kožnog oboljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja može uzrokovati preterano linjanje. Moj savet je da u tom slučaju obavezno posetite veterinara, da se uzme bris i da se proveri da li postoje neke promene na koži. Ako se ne nađe ništa, onda da pokuša da se reši nekim suplementima, koji podržavaju rast dlake - rekao je veterinar i dodao:

- Jako je bitno da se ne uzimaju suplementi ukoliko prethodno nije provereno da li postoji neko oboljenje kože - završio je on.

Stoga, ako ste u nedoumici, najbolje se obratite obližnjem lekaru za ljubimce.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.