Ovo niste znali o ocu modernog dizajna!

Izvor: Mondo, 27.Avg.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo niste znali o "ocu" modernog dizajna!

Po njegovim idejama nastali su pravi klasici dizajna, a evo detalja koji niste znali o njemu.

Foto: Promo/CocaCola/Journey

Rejmond Loui se često naziva "ocem modernog dizajna", i igrao je značajnu ulogu u dizajniranju brojnih klasika u dvadesetom veku poput Sears Coldspot frižidera, Greyhound Scenycruiser-a i upečatljive belo-plave livreje za Air Force One.

Bio je poznat po elegantnom i čistom aerodinamičnom dizajnu, i čak se pojavio na naslovnoj strani >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << magazina Time 1949. godine.

Loui je igrao ulogu i u dizajnu pojedinih klasika za kompaniju Coca-Cola. Kompanija je isprva angažovala Louija zaduživši ga da modernizuje njene automate, ali on je radio i na nekoliko artikala koji se danas smatraju klasicima . Kako su jedinstvena ideja i vizija promenile način na koji posmatramo dizajn i modernu kompaniju, možete pročitati ovde.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.