Otvoren Festival srpskih rakija i vina

Izvor: Press, 24.Okt.2014, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Festival srpskih rakija i vina

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović otvorio je večeras Festival srpskih rakija i vina u hotelu Kraun plaza, koji je organizovan sa ciljem da se promoviše domaća proizvodnja.
On je istakao da Srbija ima šanse da postane poznat proizvođač rakija i vina, dodajući da se upravo na festivalima stvara takmičarski duh koji je izuzetno važan za podsticanje kvaliteta.

Na taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << način treba da dođemo i do količina za izvoz i festivali doprinose da sveke godine imamo novih vinarija i da srpska industrija vina jača,što je veliki napredak koji grad Beograd podržava, kazao je Mladenović,dođući da možemo da budemo konkurentni bar na regionalnom nivou.

Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić je ocenio da prikazani eksponati imaju izvanredan kvalietet. Privredna komora Beograda će i dalje podsticati ovakve manifetsacije i pomagati onima koji žele da svoje praoizvode plasiraju nainostrana tržišta.

On je podsetio da su na Sajmu u Moskvi ruski partneri pokazali veliko interesovanje za naše proizvode. Miletić je ukazao da imamo dobru proizvondnju, ali da su plasmani na ino tržišta dosta skromni, tako da u ovom trenutku duplo više uvozimo i vina i rakije nego što proizvodimo.

Apsolutni šampion ovog takmičarskog festivala jea vinarija Aleksandrović, čija su vina pobednici u sve tri kategorije -belih, crvenih i rize vina. Vlasnik Božidar Aleksandrović je rekao da već dugi niz godina kreiraju vina u svojim vinogradima, uz ispi,tivanja klime i grožđa i primenu tehnoloških znanja.

On je ocenio da su srpska vina u poslednjih nekoliko godina značajno dobila na kvalitetu, dodajući da u srbiji ima vise od 100 vinrija, a podignuto je iviše od 7.000 hektara vinograda za poslednjih 10 godina.

Takmičenje je podržalo Ministarstvo poljoprivrede, a državni sekretar Zoran Rajić je obećao da će država i dalje stimulisati podizanje vinograda kroz podsticaje. Uspeli smo dapodignemo obim proizvodnje vina i vinograda, što bolje od svega drugog utiče na promociju države.

On je izrazio nati i da codinu brzo zaboravdu da ćemo ovu lošu ghe nam naredna nadoknaditi sve što smo ove izgubili.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Otvoren Festival srpskih rakija i vina

Izvor: Capital.ba, 24.Okt.2014

BEOGRAD, Srbija ima šanse da postane poznat proizvođač rakija i vina, rekao je večeras zamjenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović otvarajući Festival srpskih rakija i vina u hotelu Kraun plaza, koji je organizovan sa ciljem da se promoviše domaća proizvodnja. Mladenović je istakao...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.