Otvaranje BELDOCS-a večeras u Sava centru

Izvor: Press, 26.Apr.2013, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje BELDOCS-a večeras u Sava centru

Na otvaranju biće prikazani filmovi Marte Popivode "Jugoslavija, kako je ideologija pokretala naše kolektivno telo" u 19:30h i film Dragana von Petrovića, Lene Miler i Vuka Maksimoviča "Dragan Wende" u  21h.
Film "Jugoslavija, kako je ideologija pokretala naše kolektivno telo" (Srbija/Francuska/Nemačka) svetsku premijeru imao je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu. To je istraživački film, ali i veoma lično gledište na povest socijalističke Jugoslavije, njen dramatični >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kraj i nedavni preobražaj u nekoliko demokratskih nacionalnih država. Iskustvo raspada Jugoslavije, kao i današnja „divlja“ kapitalistička obnova klasnog društva u Srbiji inspirisali su Popivodu da prođe kroz medijske slike i ispita kako se jedno društvo menjalo izvodeći sámo sebe u javnom prostoru.
Film "Dragan Wende" (Srbija/Nemačka)  reditelja Dragana von Petrovica, Lene Miler i koreditelja Vuka Maksimoviča do sada je bio prikazan na festivalima Hot Docs u Torontu, festival DOK u Lajpcigu, na festivalu u Trstu gde je osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film, u Džakarti i na Zagrebdoksu.
Cena ulaznice za pojedinačne projekcije je 350, a za obe 500 dinara. Od 27. aprila filmovi će se prikazivati u sali Doma omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu kulture “Studentski grad” i bioskopu “Fontana”. Istovremeno, program će se realizovati u Kulturnom centru Novog Sada. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.