Oproštaj od Milene Dravić u Zvezdara teatru

Izvor: Mondo, 16.Okt.2018, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oproštaj od Milene Dravić u Zvezdara teatru

Komemoracija povodom smrti Milene Dravić održaće se u petak, 19. oktobra. u 12 časova u Zvezdara teatru. Sahrana će biti istog dana. Opelo počinje u 15, a sahrana će biti u 15.30 časova u Aleji zaslužnih građana.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Milena Dravić bila je velika umetnica, humanista, divna saradnica i prijatelj pozorišta Zvezdara teatra, saopšteno je iz ove kulturne ustanove, koja organizuje komemoraciju divi jugoslovenskog glumišta.

DIVA >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << - Milena Dravić

U Zvezdara teatru igrala je 28 godina tokom kojih je ostvarila uloge u predstavama "Ptic i Ptica" (1987), "Urnebesna tragedija" (1991), "Kako potamaniti gamad" (1994), "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" (1996), "Moj otac u borbi protiv nitkova iz svemira" (1998).

Predstava u kojoj je najduže igrala je "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" koju je tokom 18 godina odigrala 314 puta.

Milena je rođena 5. oktobra 1940. godine. Glumila je u više od 100 filmskih ostvarenja, jedina je glumica sa ovog prostora nagrađena na Kanskom festivalu (za ulogu Kaće u filmu "Poseban tretman"), a za ulogu u filmu "Jutro" Puriše Đorđevića dobila je "Zlatnu ružu" na Venecijanskom festivalu.

Za ulogu u filmu "Prekobrojna"”, Branka Bauera dobila je i Zlatnu arenu u Puli, čime je postala najmlađi laureat tog laskavog priznanja.

Knjiga žalosti za Milenu (FOTO)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sahrana Milene Dravić u petak u Aleji zaslužnih građana

Izvor: RTS, 16.Okt.2018

Komemoracija povodom smrti Milene Dravić biće održana u petak, 19. oktobra, u 12 časova na sceni "Danilo Bata Stojković" u Zvezdara teatru, a diva srpskog i jugoslovenskog glumišta biće sahranjena istog dana u 15.30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.