On je nacrtao Mona Lizu na krilima leptira

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2015, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On je nacrtao Mona Lizu na krilima leptira

Umetnik Kristijan Ramos iz Orlanda koristi neobične materijale za svoja dela. Ovaj Meksikanac koji živi u Americi slike pravi od paste za zube ili oslikava leptire.

Na leptirima je naslikao neka od najpoznatijih dela svetske umetnosti, od "Mona Lize" do "Devojke sa bisernom minđušom". On je jedini umetnik na svetu koji je leptire koristio kao platno i tako postavio svetski rekord.

Leptire je izabrao jer su "najlepše umetničko delo prirode koje postoji". Zbog jedinstvenih tehnika koje koristi, Ramos je dobitnik više od 15 međunarodnih nagrada, a njegova dela su izložena u muzejima širom sveta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.