Novi „Pireli“ kalendar završava se 31. decembra 2013.

Izvor: Njuz.net, 22.Dec.2012, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi „Pireli“ kalendar završava se 31. decembra 2013.

Napomena: Ova vest je šaljive prirode


Kalendar se izneneda završava 31.12.2013. godine



MILAN, 22. decembar 2012, (Njuz) – Novi „Pireli“ kalendar za 2013. godinu završava se 31. decembra, poslednjeg dana kalendarske godine, prenose svetski mediji.
Smatrana za jedno od najznačajnijih otkrića poslednjih decenija, dve nedelje stara publikacija koja sadrži svega 12 stranica sa lepim devojkama koje oslikavaju svaki mesec 2013. godine, prestaje po završetku poslednjeg dana decembra, jasno ukazujući na kraj sveta kakav nam je poznat.
- Znao sam da sam pronašao nešto bitno kada sam video doteranu trudnu Adrijanu Limu na koricama kalendara. Iako nisam kompetentan da govorim o tome koliko će ovo imati uticaja na naše živote, čak i kao laik uspeo sam da uvidim da nema više stranica posle poslednje – rekao je Andoliko Mesina, čovek koji je slučajno otkrio kalendar.
Odštampan na luksuznom papiru od 300 grama, kalendar je pronađen na lokalnom štandu sa novinama u Milanu u Italiji, svega nekoliko stotina metara od Sante Marije de la Gracije, crkve u kojoj se nalazi Leonardova freska „Tajna večera“.
- Nismo uspeli da pronađemo direktnu vezu između Leonardovog murala Hristove poslednje večere sa apostolima i poslednjeg datuma na „Pireli“ kalendaru, ali definitivno ovu slučajnost treba dublje istražiti – rekao je Đovani Maruceli, vodeći istraživač na Institutu za temporalne i ganstronomske nauke u Milanu.
Dalje istraživanje je potvrdilo da se ništa ne nalazi iza poslednjeg odštampanog datuma, odnosno 31. decembra.
- Izokrenuli smo ga, sagledali iz svih mogućih uglova, ali sve što smo uspeli da uradimo jeste da se vratimo na početak, tačnije na 1. januar 2013. godine. Ovo možda ukazuje na neku vrstu cikličnog vremenskog sistema, ali još uvek nismo sigurni – rekao je gospodin Maruceli.
Dejan Nikolić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.