Nil Rodžers otvara Sea Dance festival

Izvor: N1 televizija, 15.Avg.2018, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nil Rodžers otvara Sea Dance festival

Jedan od najvećih producenata svih vremena, Nil Rodžers nastupiće, uz pratnju svoje legendarne grupe Chic, na otvaranju ovogodišnjeg Sea Dance festivala, u četvrtak 30. avgusta.

Legendarni kompozitor i muzičar koji je značajno uticao na tokove razvoja popularne muzike, zaslužan je za neke od bezvremenskih hitova i albuma za svetske zvezde kao što su Dejvid Bouvi, Madona, Djuran Djuran, Daft Pank, Erik Klepton, Robert Plent, Džordž Majkl, Bajan Feri, B-52s, INXS i mnoge >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << druge. Za saradnju sa njim borili su se i giganti kao što su Mik Džeger i Majkl Džekson, a disko era ne bi bila ista bez kapitalnih plesnih himni njegove grupe Chic, ali i hitova za Sister Sledž i Dajanu Ros, dok se njegova čuvena pesma "Good Times" smatra samim izvorištem hip-hop muzike.

Kada se saberu, sve pesme koje je radio premašuju 500 miliona prodatih albuma i preko 75 miliona singlova. Rodžers dokazuje svoju savremenost i činjenicu da je najveći vizionar kog je plesna muzika ikad imala, time što stoji iza superpopularne numere "Get Lucky", možda i najvećeg letnjeg hita ove decenije.

Na listi njegovih mlađih saradnika upisali su se i Lejdi Gaga, Dejvid Geta, Avići, Farrel Vilijams, Kajli Minog, Pitbul, dok će sa Chic objaviti novi album "It’s About Time" u septembru ove godine, čije će pesme premijerno čuti publika na Sea Dance festivalu.

Da će nastup pored Jadrana da bude pravi spektakl, najbolje govori podatak da je BBC proglasio Rodžersa i Chic za jedno od najboljih koncertnih izvođenja u 2017, dok su ovaj furiozni sastav i festivalski giganti Glastonberi i Koačela uvrstili prošle godine među svoje najuspešnije nastupe po oceni medija i publike.

Pravo sa vrhova svetskih top lista i nakon nedavnog hedlajnerskog nastupa na glavoj bini festivala Tomorrowland, u četvrtak 30. avgusta, na Sea Dance stiže i belgijska superzvezda Lost Frequencies. Popularni muzičar na Sea Dance se vraća nakon rasprodate turneje sa svetskim zvezdama The Chainsmokers, te novim albumom na kome se nalazi hit singl sa Džejmsom Blantom, i numerama "Crazy", "Beautiful Life" zahvaljujući kojim je ponovo zauzeo top pozicije svetskih muzičkih lista uz stotine miliona YouTube pregleda.

Listi izvođača ovogodišnjeg festivala pridružiće se i Burak Jeter, koji na jubilarno izdanje Sea Dance festivala stiže nakon fantastičnog nastupa na Exitu pred više od 25 hiljada fanova. Ovaj holandski DJ, turskog porekla, jedna je od najvećih senzacija na klupskoj sceni u proteklih par godina, o čemu svedoči apsolutni hit singl "Tuesday" koji se vrteo u klubovima širom sveta uz oko 400 miliona YouTube pregleda.

Čast da se vrate i na peto izdanje festivala pripala je višestruko platinastom producentskom i DJ dvojcu Filatovu i Karasu. Nakon vrtoglavog uspeha internacionalnog hita "Don’t Be So Shy" koji je osvojio platinasti tiraž, a ujedno se našao i na listi najtraženijih singlova muzičke platforme Shazam, duo iz Moskve stiže sa novim hitovima među kojima je i sjajna letnja hit numera "Time Won’t Wait", koja je u prethodnoj godini pokorila gotovo sve top liste svetskih radio stanica.

Plejadi sjajnih svetskih imena pridružiće se i vodeća postava prve balkanske hip-hop izdavačke kuće Bassivity, sa misijom da predstave neke od novih zvezda regionalne rep scene. Tako će, pored ultra popularnih imena kao što su VIP i Coby, na glavnoj festivalskoj bini pokazati šta znaju Arafat, Surreal, Fox, Kukus Klan, Arafat, Mili i Sara Jo.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.