Nikada nećete imati dobar seks ako se ne bavite ovim stvarima

Izvor: Piplmetar.rs, 22.Apr.2023, 08:30

Nikada nećete imati dobar seks ako se ne bavite ovim stvarima

Ilustracija, fotografija: Shutterstock



21.04.2023. 22:47h

Razgovor o seksu je škakljiva tema koja na površini izaziva niz neprijatnosti koje parovi radi gurnu pod tepih umesto da ih rešavaju. Međutim, otvorena veza koju gradite na samom početku veze trebalo bi da vam omogući dovoljno slobode da mnoge stvari podelite sa svojim partnerom.
Razgovarajte o granicama
Prva stvar o kojoj treba da odgovara su granice jer one pomažu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << se oba partnera osećaju prijateljski. Morate da odgovorite o tome šta želite da radite u krevetu, a o čemu ne želite ni da razmišljate. Kada se granice postave, pritisak će se smanjiti, kao i rizik od povrede partnera ako odbacite neku od ideja u spavaćoj sobi.
Harmonizujte svoj libido
U dugim vezama, partneri ponekad mogu postati toliko ugodni da to ometa njihov seksualni život. Rutina toga može biti opasna za vezu, posebno ako se libido partnera ne poklapa. Teško je pomiriti, ali nikako nemoguće. Ako jedna strana ima slabiju seksualnu želju, a drugu jaču, u ovim situacijama raspored može pomoći. Igračke i igranje uloga su odličan dodatak, ali ih treba uvoditi postepeno i bez ikakvog pritiska.
Problemi u krevetu
Prevremena ejakulacija, suvoća vagine i nedostatak akcija u prostoriji su delikatne situacije o kojima bi parovi trebalo da se razgovaraju. Ovde treba biti posebno oprezan jer je vaš partner već veoma osetljiv, a i najmanja pogrešna reč može izazvati burne reakcije. Trebali biste mu dati saznanja da ste sa njim i da ćete zajedno to prebroditi. Njegovo samopouzdanje je već narušeno, pa je bolje da idete pola i produžite vreme predgre.
Vrsta zaštite
Trebalo bi da se razgovarate o bezbednosti i upotrebi kontracepcije pre prvog seksa. Virusne i bakterijske infekcije vrebaju, a postoje i rizik od neželjene teškoće. Najbolje je da zajedno odlučite koju vrstu kontracepcije ćete koristiti. Takođe, važno je da o tome podjednako brinu i muškarci i žene. Pretpostavka da će se jedan ili drugi partner pobrisati za to je put do rizičnih situacija.
Prilagodite svoj status veze
Pre nego što se upustite u seks sa svojim partnerom, trebalo bi da se razgovarate o tome kakva je vaša veza. Žene se obično plaše ovog pitanja, pa postavljaju da partner samo njih vidi, što može izazvati niz neprijatnosti, posmatraju bračne terapije. Status veze je bolje odrediti na samom početku.
Budite otvoreni o onome što vas uzbuđuje
Partner ne zna uvek šta uzbuđuje njegovu lepšu polovinu, a takve situacije nisu retke ni u dugim vezama. Ali lako je pasti na to i samo ne zaboravi da vaš partner ne ume da čita misli. Trebalo bi jasno pokazati šta vas pali, a šta apsolutno ne želite.

Detaljnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.