Nerealna očekivanja u vezi: Kako da ih se oslobodite?

Izvor: Piplmetar.rs, 28.Jun.2023, 03:32

Nerealna očekivanja u vezi: Kako da ih se oslobodite?

Home Među nama Veze Nerealna očekivanja u vezi: Kako da ih se oslobodite? Kada se zaljubimo često stvaramo nerealna očekivanja u vezi, a potom nas razočara partner kada ih ne ispuni. Međutim, postoji način da izbegnete ovakav scenario.
Kako da znate da li imate nerealna očekivanja u vezi? Nerealna očekivanja mogu da stvore napetost u vezi jer ona stvaraju ideju o idealnoj vezi koja nije moguća i realna. A nemogućnost ostvarenja ovakve veze dovešće vas do razočarenja. Osobe >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << koje su sklone da imaju nerealna očekivanja često očekuju da im partner čita misli, imaju problema da prihvate partnera sa njegovim manama jer očekuju da bude savršen, smatraju da se nikad neće posvađati sa partnerom ili da se nikada neće osećati usamljeno. To naravno, nije realna situacija. A potom, kada stvari ne ispadnu onakve kako smo želeli, za sve okrivimo partnera.
Kako se osloboditi nerealnih očekivanja? Pre svega morate razumeti da vaša očekivanja nisu u skladu sa stvarnošću, a potom preduzeti korake da to promenite. Evo nekoliko metoda koje vam mogu u tome pomoći.
Iskreno komunicirajte sa partnerom Komunikacija u vezi mnogo poboljšava vaš odnos. Otvoreni dijalog u kojem oboje zaista slušate jedno drugo je idealan način da ispravite nerealna očekivanja od partnera. Poslušajte njegove želje i budite spremni na kompromise. Ako i on učini isto, spasićete se nesporazuma i neispunjenih nada.
Budite fleksibilni i realni Fleksibilna očekivanja dovode do većeg zadovoljstva i trajnijih veza. Ukoliko verujete u partnera koji je stvoren za vas po vašim idealnim kriterijumima, verovatno ćete se vrlo brzo razočarati. Ako budete realni, onda ćete shvatiti da su teškoće u svakom odnosu neizbežne, a fleksibilnost će vam omogućiti da se ovakvim promenama prilagodite.
Bavite se introspekcijom Samorefleksija podrazumeva da razmislite o sopstvenim postupcima i stavovima i da ih razumete. Kada se bavimo sami sobom, lakše nam je da razumemo sebe i svoja očekivanja od partnera. Ovo nam može pomoći da razume svoje odnose na bolje. Sposobnost da upravljate svojim očekivanjima je veoma važna za zdrav odnos.
Uz sve ovo, veoma je važno da budete prisutni u vašoj vezi i da zaista provodite vreme sa partnerom i uživate u upoznavanju jedno drugog. Samo tako ćete moći da stvarate čvrstu i stabilnu vezu.
AntonioGuillem/GettyImagesPlus









































Komplimenti na koje muškarci padaju
 
Svakoj osobi je potrebna toplina i po koja lepa reč. Osećanja se mogu  izraziti na mnogo načina, a jedan od njih su komplimenti. Muškarci…













Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.