Neobičan pas neobičnog (bivšeg) predsednika Urugvaja

Izvor: B92, 23.Mar.2015, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neobičan pas neobičnog (bivšeg) predsednika Urugvaja

Pre tri nedelje, 1. marta, s predsedničke funkcije otišao je političar kog će svet pamtiti po netipičnom ponašanju za jednog državnika.

Hose Muhika, bivši predsednik Urugvaja, donirao je 90 odsto svake svoje plate u humanitarne svrhe, vozi stari automobil, živi u skromnoj, trosobnoj, seoskoj kući jer je predsedničku palatu poklonio beskućnicima.

Osim toga, on je vlasnik vremešne keruše, čivave Manuele koja ima tri noge.

Za razliku od njegovih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolega, predsednika drugih država, koji imaju vrhunske šampione, retkih ili popularnih rasa, skuplje od automobila prosečnih službenika, Muhiku već skoro dve decenije čak i na posao prati usvojena tronoga kuja Manuela.

Ona ima 18 godina i živi sa Hoseom na njegovom seoskom imanju. Svi je znaju, ne samo u Urugvaju, već i u svetu. Tome doprinosi i njen aktivan nalog na Tviteru.

Manuela ima tri noge jer ju je u desetoj godini života udario traktor. Svetski mediji je opisuju kao najneobičnijeg predsedničkog psa na planeti. Nije krupna, otmena, a ni blistave dlake kao njeni drugari, psi drugih državnika.

S predsedničke funkcije Hose Muhika je morao da ode jer po tamošnjem Ustavu ne može biti izabran dva puta zaredom na istu funkciju. Danas ima 79 godina.

Izvor: Zivotinje.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.