“Nemamo dobru evidenciju inficirane dece, je l’ grešim?”

Izvor: 011vodič.com, 27.Feb.2021, 11:37

“Nemamo dobru evidenciju inficirane dece, je l’ grešim?”

– Osam odsto novozaraženih je uzrasta od 10 do 20 godina, što znači da je tu značajan udeo školske dece – rekala je dr Darija Kisić Tepavčević, članica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa na današnoj pres konferenciji ovog vladinog tela.
Govoreći o broju zaraženih, ona je rekla da je više od 60 odsto novozaraženih uzrasta od 20 do 60 godina, dakle, “radno aktivno stanovništvo”.
– Zapazili smo da raste broj dece kod kojih je potvrđen ovaj virus, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << mada mahom sa blažim kliničkim slikama, ali i tu je bilo odstupanja – rekal je ona.
Na to se nadovezao njen kolega, takođe član Kriznog štaba, dr Mijomir Pelemiš:
– Moram da kažem, da mi namao nemamo dobru evidenciju inficirane dece, je l’ grešim – upitao je na pres konfereniji dr Kisić Tepavčević.
Ona je potvrdila doktorove reči: “Sve ukazuje na to, jer postoji disproporcija…”
Pelemiš je na to još rekao da srećom nemamo puno dece u bolnicama, ali da je sve ovo opasno, jer ta “deca iako nisu teži slučajevi, mogu da prenesu infekciju, a mi nemamo tačnu evidenciju”.
Krizni štab za borbu protiv korona virusa zasedao je jutros i odlučio da ovog vikenda svi utostiteljski objekti i tržni centri u Srbiji mogu da rade do 14 časova.
Izvor: Blic

The post “Nemamo dobru evidenciju inficirane dece, je l’ grešim?” appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

"Potrebna HITNA AKCIJA VLASTI" Članica kriznog štaba za borbu protiv korone u Mađarskoj upozorava: Što pre vakcinisati ljude!

Izvor: Blic, 27.Feb.2021

Porast u broju zaraženih od kovida u Mađarskoj zahteva hitnu akciju vlasti kako bi se što pre stekao kolektivni imunitet kroz masovnu vakcinaciju, rekla je danas Sesilija Miler, glavni zdravstveni inspektor i član kriznog štaba.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.