Nema besplatne kafe za službenike

Izvor: B92, 18.Feb.2014, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema besplatne kafe za službenike

Beč -- Državni službenici u "Magistratu" grada Salcburga suočeni su sa novim merama koje su izazvale veliko negodovanje.

U okviru mera štednje direktor "Magistrata" Martin Flos je ukinuo besplatnu kafu za službenike, a novi pravilnik rada detaljno objašnjava sve izdatke, pa tako i troškove reprezentacije.

Kafa na račun države biće deljena tokom sastanaka i službenih manifestacija samo ako na njima učestvuju eksterna lica.

"Da bi se štednja sprovela potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je potrošnju svesti na mininum", navodi Flos, dodajući da službenici ubuduće moraju da upisuju ime "eksternog lica" kojem su poručili kafu o državnom trošku, kao i da li se radio o jednoj ili "čak" dve šolje.

Ukoliko se sastanak održava samo sa zaposlenima kafa više neće moći da se knjiži kao trošak za reprezentaciju, već moraju da je plate službenici. Naime, šef službe raspolaže godišnje sa 87 evra za takve svrhe, što je mala svota da bi namirio dosadašnje potrebe pijenja kafe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema besplatne kafe za službenike

Izvor: Capital.ba, 18.Feb.2014

BEČ, Državni službenici u „Magistratu“ grada Salcburga suočeni su sa novim mjerama koje su izazvale veliko negodovanje. U okviru mjera štednje direktor „Magistrata“ Martin Flos je ukinuo besplatnu kafu za ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.