Našao 150.000 evra i odlučio da ih ne vrati

Izvor: Njuz.net, 20.Nov.2011, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Našao 150.000 evra i odlučio da ih ne vrati

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Konobar smatra da mu je draže da zadrži novac nego da se pojavljuje u javnosti

BEOGRAD, 20. novembar 2011, (Njuz) - Konobar iz Beogada B.V., čija plata iznosi 30.000 dinara, juče je u restoranu u kojem radi pronašao torbu sa 150.000 evra, koju je odlučio da ne vrati vlasniku.
Dvadesetosmogodišnji konobar ispričao je da je torbicu sa novcem pronašao na stolici  nakon što su svi gosti napustili restoran.
- Za tim stolom je sedelo nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << muškaraca, bili su dobro raspoloženi i napravili su veliki račun. Kada su otišli na stolu je ostala torbica. Otvorio sam je i video da je u njoj velika količina novca. Srce mi je stalo. Bio sam u šoku. Pogledao sam nekoliko puta oko sebe da se uverim da se vlasnik novca nije vratio. Pošto ga nije bilo nekoliko minuta rešio sam da zadržim novac – otkriva ovaj konobar, koji kaže da ni u jednom trenutku nije imao dilemu da li bi trebalo da vrati novac.
- Često čitam u novinama kako su ljudi pronašli tuđi novac i od toga nisu imali ništa osim pojavljivanja u medijima. Meni publicitet ne treba, meni su potrebne pare i zato sam rešio da novac ne vratim vlasniku. Već dugo želim da kupim sebi stan i kola a ostaće mi para i za putovanja. Mislio sam da možda dam otkaz, ali sam od toga odustao jer, ko zna, možda nađem još neku torbicu – priznaje konobar.
- Vlasnik torbice se vratio posle dvadesetak minuta i raspitivao se da li smo je našli? Odgovorio sam mu da je nismo videli ali mi je savest proradila i dao sam mu 1.000 dinara da ima za taksi do stana. Ne bih mogao mirno da spavam da to nisam uradio – smatra konobar B.V.
Vlasnik restorana ističe kako razume svog radnika, koji je uradio je ono što bi skoro svako drugi učinio na njegovom mestu.
- On ne želi da se eksponira i da o njemu pričaju po medijima pa je rešio da novac zadrži i da oko toga ne pravi neku posebnu priču. Slava dođe i prođe a novac ipak ostaje – kaže vlasnik restorana.
Soko Sokolović
REKLAMA: Ako na ulici nađete knjigu „Ovo nam možda nije trebalo“, postarajte se da je vratite vlasniku.

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.