Najefikasniji saveznici za brži rast KOSE!

Izvor: Press, 07.Feb.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najefikasniji saveznici za brži rast KOSE!

Pravilna ishrana, piling i masaža vlasišta su od presudnog značaja
Rast kose odvija se prirodno, ali postoje mnoge stvari kojima mi usporavamo taj postupak. Ako imaš problema s konstantnim opadanjem kose, svakako poseti lekara jer bi u pitanju moglo da bude više stvari - hormonski poremećaj uzrokovanpolicističnim jajnicima ili uzimanjem pilula, stres, anemija ili neki drugi razlog na kojem treba poraditi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Ako ti kosa ne opada u zabrinjavajućoj količini, a želiš da podstakneš njen rast, obrati pažnju na ovih 5 stvari:
1. Zdrava ishrana
Za rast kose su nužni gvožđe, cink, proteini i vitamin B! Ako ih nema dovoljno u tvojoj ishrani, velika je verovatnoća da ti je kosa slaba. Zeleno povrće, riba, meso, cvekla... to su namirnice koje će i te kako da pomognu rastu tvoje kose.
2. Dodaci ishrani
Vitamin B poznat je po tome što ubrzava rast kose i noktiju. Možeš da nabaviš kapsule s vitaminom B ili da piješ hmelj koji ga je prepun.
3. Piling vlasišta
Za zdrav rast kose izuzetno je važno zdravo vlasište. Ako je "začepljeno" masnim slojem, ostacima kozmetičkih proizvoda ili ljuskicama, kosa će da raste sporije. Zato je dobro da jednom nedeljno uradiš piling vlasišta. Nikako ne koristi piling koji bi koristila na licu - piling za vlasište nabavi u frizerskim salonima ili ga napravi sama od kašičice kafe i dve kašike maslinovog ulja.

4. Masaža vlasišta
Dobra cirkulacija je važna za rast kose, pa je odlična ideja da nekoliko puta nedeljnoizmasiraš vlasište. Sećaš se kako to rade frizerke pri pranju kose? Dok gledaš omiljenu seriju, prstima izmasiraj celo vlasište nekoliko minuta kako bi podstakla prokrvljenost.
5. Prestani da nosiš kosu u punđi i repu
Ako stalno imaš kosu čvrsto vezanu u rep ili punđu, dolazi do dva problema. Deo kose na kojem vezuješ rep postaje slab i puca, a uz to konstantno zatežeš kosu na temenu. Naravno, to ne znači da nikada ne smeš da nosiš ove frizure, ali kod kuće i za spavanje kosu ukroti šnalicama, trakama ili maramama.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Podstaknite brzi rast kose 5 najefikasnijih saveznika

Izvor: medio.rs, 07.Feb.2015

Pravilna ishrana, piling i masaža vlasišta su od presudnog značaja..Rast kose odvija se prirodno, ali postoje mnoge stvari kojima mi usporavamo taj postupak. Ako imaš problema s konstantnim opadanjem kose, svakako poseti lekara jer bi u pitanju moglo da bude više stvari - hormonski poremećaj...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.