Najbolji snimci iz dronovske perspektive u 2014.

Izvor: B92, 08.Dec.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji snimci iz dronovske perspektive u 2014.

Snimci napravljeni uz pomoć dronova ove godine doživeli su pravi procvat.

Zahvaljujući nešto široj dostupnosti ovih malih letelica na daljinsko upravljanje, čak i potpuni amateri snimali su razne krajeve sveta iz sasvim nove perspektive.

Predstavljamo vam nekoliko najboljih iz 2014. godine:

Dronovima nije dozvoljen let nad mnogim delovima Pekinga, a naročito iznad Zabranjenog grada. Zato je fotograf koji je napravio ovaj snimak, Trej Retklif uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što se opasno približio zgradama vlade. Srećom, dozvoljeno mu je da zadrži snimak koji je pravio tokom pet dana.

Jedna stena urušila se početkom godine u malom selu Tramin u Južnom Tirolu, zbog čega je, između ostalog, srušena jedna 300-godišnja štala. Dron je zabeležio razmere posledica u pokušaju da se prikupi novac za oštećene.

Pripjat u Ukrajini evakuisan je 1986. nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani Černobilj. Deni Kuk napravio je ovaj snimak dok je pravio emisiju 60 Minutes za CBS TV o trajnim efektima radijacije u ovoj oblasti.

Džos Stigling upravljao je dronom tokom ekstravagantnog vatrometa u Floridi. Rezultat je snimak koji nudi jedinstvenu perspektivu na pirotehniku, koja se obično posmatra sa bezbedne distance.

Malo je ko bio svestan razmera protesta u Pekingu, ali je zahvaljujući Neru Čanu sve postalo mnogo jasnije.

Filip Blum snimao je Ko Jao Noi ostrvo nedaleko od Puketa, nesvakidašnje lepote.

Erik Sterman zabeležio je prolazak jata kitova nedaleko od ostrva Oahu.

Šon O’Kalagan poslao je svoj dron pravo u Mont Jasur, vulkan na ostrvu Tana u Južnom Pacifiku, koji aktivan bez prekida gotovo osam vekova.

Snimak je napravio Erik Čeng i prikazuje fantastične kreacije učesnika Burning Man festivala u pustinji u Nevadi.

Team BlackSheep odlučio je da napravi snimak iz vazduha koji će obuhvatiti čak i najvišu zgradu na svetu - Burdž Kalifu.

Spot za pesmu DJ-a na Dodžer stadionu u Los Anđelesu beleži lepote ovog grada uz dobru muziku.

Indi rok bend OK Go u kombinaciji sa Honda monociklima, zabeležio je pravi spektakl dronom iznad Japana.

Toranj Dom u Utrehtu deo je najviše crkve u Holandiji, a njegov vrh prolazi čak i kroz oblake. Jedan neimenovani entuzijasta čekao je 10 meseci, kako bi napravio ovaj video pod adekvatnim vremenskim uslovima.

Piter Koks, arktički istraživač, kaže da se suočio s brojnim teškoćama tokom snimanja. Ipak, rezultat pokazuje da je bio vredan muka.

Novo sedište kompanije Apple koje se gradi u Kupertinu, mnoge podseća na svemirski brod.

Iako ovaj snimak nije napravio dron, prikazuje Pariz iz fantastičnog ugla. Naime, nastao je zahvaljujući jednom orlu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Razglednice iz vazduha: Najbolji snimci napravljeni dronom u 2014.

Izvor: Svet, 09.Dec.2014, 12:01

Snimci napravljeni uz pomoć dronova ove godine doživeli su pravi procvat.. Zahvaljujući nešto široj dostupnosti ovih malih letelica na daljinsko upravljanje, čak i potpuni amateri snimali su razne krajeve sveta iz sasvim nove perspektive.. Predstavljamo vam nekoliko najboljih iz 2014. godine:. Novi...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.