Najbolje vežbe za zategnut stomak

Izvor: Press, 30.Jun.2020, 09:19

Najbolje vežbe za zategnut stomak

Zategnite mišiće stomaka vežbama koje vam predlažemo. Vežbe radite redovno i vodite računa o ishrani. Neophodno je da imate pet obroka dnevno i da unosite dosta vode
Trbušnjaci na fitnes lopti
Zauzmite položaj za izvođenje sklekova i vodite računa o tome da razmak između ruku odgovara širini ramena, a stopala podignite na loptu. Okrećući >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kolena ka levom ramenu savijte noge. Ponovo ispravite noge pa istu vežbu ponovite okrećući kolena ka desnom ramenu. Ruke i trbušni mišići treba da su zategnuti.
Vežbe s loptom
Lezite na levi bok i između stopala stavite loptu. Glavu oslonite na desnu ruku, levom rukom se oslonite o pod, kako bi karlica ostala ravna. Uz pomož stomačnih mišića lagano podižite noge, a onda ih spustite, ali tako da ne „padnu" na pod. Radite vežbu osam puta sa svake strane.
„V" položaj
Lezite na leđa i ispružite noge. Ruke ispružite iznad glave i podignite torzo i noge tako da formiraju slovo V. Držite ispružene ruke i noge, pokušavajte i da ih privučete.
Spuštanje nogu
Lezite na leđa, ispravite noge, ruke ispružite pored tela ili ispod zadnjice. Telo je pod pravim uglom. Iz tog položaja spuštajte noge što niže. Kolena treba da budu prava. Radite četiri serije dvadeset - trideset ponavljanja za donji stomak.
Vežba za trbušne mišiće
Ležite na leđa, podignite torzo, ruke prekrstite na stomaku. Ostanite u ovom položaju 10 sekundi. Podignite i noge. Levu nogu prebacite preko desne i potrudite se da desetak sekundi ostanete u tom položaju. Trideset puta lagano podižite i spuštajte desnu nogu. Nakon toga napravite pauzu od dvadesetak sekundi, zatim promenite nogu.
http://www.lekarinfo.com/zdravlje-zena/najbolje-vezbe-za-zategnut-stomak  

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.