Na Koridoru 10 nestaju lokacije za nova otvaranja

Izvor: Njuz.net, 10.Okt.2011, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Koridoru 10 nestaju lokacije za nova otvaranja

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeUbuduće će morati da se smanji broj kilometara deonice koja se otvara

BEŠKA, 10. oktorbar 2011, (Njuz) - Najnovija istraživanja geometara, potpomognuta rezultatima dobijenim uz pomoć satelitiskih snimaka otkrila su specifičan problem na Koridoru 10, koji ozbiljno može ugroziti buduće predizborne kampanje u Srbiji.
Do tog otkrića se došlo kada je posebna komisija, osnovana na inicijativu Kabineta Predsednika Srbije, istraživala moguće lokacije na kojima bi televizijske ekipe mogle snimati otvaranje deonica Koridora 10, te došla do zaključka da je tih lokacija sve manje.
- Problem sa Koridorom 10 u Srbiji jeste u tome što on nije beskonačan, već predstavlja duž koja se, na oba pravca, završava granicama susednih zemalja. Shodno tome, on sam po sebi ima limitiran broj mesta na kojima se mogu desiti otvaranja deonica – otkriva Mrkan Milutinović, jedan od članova ove komisije.
- Kada smo od tog broja mesta oduzeli broj mesta na kojima je već bilo nešto otvarano na ranijim izborima, ustanovili smo da je svega nekoliko lokacija ostalo slobodno. Dve-tri, najviše. A to je nedovoljno, s obzirom na broj partija članica vladajuće koalicije i na broj njihovih funkcionera koji žele da ih televizija slika kako seku crvenu vrpcu – smatra Milutinović.
Svakim novim otvaranjem, broj raspoloživih mesta za otvaranje smanjuje se do potpunog nestanka. Analitičari i stručnjaci smatraju da je za izbore potrebno izgraditi nove kilometre Koridora 10, a da bi se izbegao poblem ponestajućih lokacija za otvaranje.
- Ili to, ili da se makar smanji broj kilometara deonice koji se otvara – smatra penzionisani profesor nacrtne geometrije iz Matematičke Gimnazije Tadija Borisić – Ako je do sada bilo jedno otvaranje u tački A, a drugo u tački B, na pola puta se može napraviti i treće otvaranje, pa ako je malo kilometara, nek` se otvori u oba pravca. I to je bolje nego Dnevnik bez delegacije na relativno svežem asvaltu – dodaje Borisić.
U preduzeću “Koridor 10”, kao i u Ministarstvu za infrastrukturu, u toku su hitne sednice kriznih štabova, te se odgovori zvaničnih institucija na novonastali problem još uvek nisu mogli dobiti. Nezvanični izvori u vladajućoj koaliciji očekuje se će problem sa deficitom predizbornih događaja možda zahvatiti i Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje se već požalilo na mogući ozbiljan manjak kriminalaca, a koji bi se mogao pojaviti ako se nastavi sa ovim tempom predizbornih hapšenja.
Srećan rođendan Njuz.netu želi Voja Žanetić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.