NEVEROVATAN PRIZOR NA NOĆNOM NEBU! Evo kome ova pojava POSEBNO TEŠKO PADA

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 21:49

NEVEROVATAN PRIZOR NA NOĆNOM NEBU! Evo kome ova pojava POSEBNO TEŠKO PADA

Mesec će večeras biti pun, a kako će biti veoma blizu Zemlji, izgledaće još veće i sjajnije nego obično.

Udaljenost Meseca od Zemlje varira jer se Mesec kreće po eliptičnoj orbiti.

Ako bude vedro nebo uveče, ljubitelji posmatranja neba i fotografi će moći da uživaju i naprave lepe fotografije.

Sa stanovišta posmatrača sa Zemlje, odnos osvetljenog i neosvetljenog dela Meseca isključivo zavisi od njegove pozicije u odnosu na nas i Sunce. Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Mesec otprilike između Zemlje i Sunca, strana koja je osvetljena je ona koju mi ne vidimo, što predstavlja "mlad mesec". Suprotno, kada je Zemlja otprilike između Meseca i Sunca, vidimo u potpunosti osvetljenu stranu Meseca, što nazivamo "pun mesec".

Kada se Mesec nađe na najbližoj udaljenosti od naše planete, a Zemlja se istovremeno nađe između Meseca i Sunca, odnosno kada se poklope perigej i pun mesec, dobija se ono što nazivamo supermesec.

U odnosu na običan pun mesec, supermesec je za 14 odsto veći i do 30 odsto sjajniji, što ga čini spektakularnim prizorom za posmatranje. Zbog toga je to vreme idealno za sve ljubitelje astronomije da se prepuste posmatranju ovog nebeskog tela.

S druge strane, astrolozi kažu da bi ovo mogao da bude prilično težak dan ako ne usmerite pravilno energiju. Period supermeseca je veoma nestabilan i prepun emocija, posebno za osetljive znake Zodijaka.

Moguće je da ćete preispitivati neka svoja uverenja i razmišljati o nekim važnim stvarima, ali savet je da se ne odlučujete na bitne promene. Period Supermeseca izaziva nalet energije, ali zbog snažnog uticaja ovog nebeskog tela može se pojaviti anksioznost i nervoza koja vodi u napetosti, a potencionalno i do sukob. Može izazvati nesanicu, čak i glavobolju, brige i sumnje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.