Milošević, Đuričko, Pejaković = VRHUNSKA KOMEDIJA!

Izvor: Mondo, 14.Jan.2019, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević, Đuričko, Pejaković = VRHUNSKA KOMEDIJA!

Imali smo priliku da pre zvanične premijere pogledamo najnoviju domaću komediju koji će od 16. januara čekati publiku u bioskopima širom Srbije.

"Taksi bluz" je uzbudljiva, romantična komedija reditelja Miroslava Stamatova, a okupila je mnogobrojne poznate glumce i glumice domaće kinematografije koji su se svojski potrudili da u kroz jednu noć vožnje u taksiju zasmeju publiku - i uspeli su!

Glavni junak priče je Marko (Andrija Milošević), simpatični, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali prošali dramaturg koji već godinama radi kao taksista i vrhunac dana mu je da pročita neki strip ili čuje glas lepe dispečerke Tanje (Milena Predić).

Njegova avantura počinje jedne večeri kada mu se u taksi vozilo ušunja mali Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu u nadi da će uspeti da pronađe svog oca. Njihova vožnja će se pretvoriti u gomilu suludih situacija u kojima će učestvovati mnoštvo likova koje će prodefilovati kroz taksi.

Vidimo urnebesni trio u vidu Nikole Đurička, Borisa Milivojevića i Bojana Dimitrijevića koji su krenuli na maskenbal; Nikolu Pejakovića i Sandru Silađev koji tumače bračni par, a baš to veče se ona porađa; fantastičnog Aleksandra Jovanovića u ulozi Goce 'Droce'; "ludog" Kineza, kao i Sergeja Trifunovića koji je odigrao lik beskrupuloznog kriminalca.

Andrija za MONDO: Bračni život više ne postoji

"Ja sam igrao glavnu ulogu i posle 15 godina i filma ’Opet pakujemo majmune’, ovo mi je prva uloga da se ne pominju majmuni, a i da ja igram glavnu ulogu. Zahvalan sam na toj prilici", rekao je Andrija koji se prisutnima obratio putem video poruke iz Kolumbije gde se trenutno nalazi.

Đuričko za MONDO: Kažu mi "Džoni, care", a ko zna šta misle o meni

Na isti način se iz inostranstva javio i Nikola Đuričko, koji je izrazio žaljenje što trenutno ne može da se nalazi u Beogradu i istakao da se divno proveo na snimanjima ovog filma:

Izvor: Art Vista/Taksi Bluz

Reditelju Miroslavu Stamatovu je ovo svojevrsni filmski prvenac, a on smatra da je neophodno da imamo više ovakvih filmova.

"Važno je da postoji žanrovski film, zato što to prosto čini jednu kinematografiju raznovrsnom. Srpska kinematografija jeste mala po broju filmova i negde je važno da u tom nekom malom broju filmova, postoji raznovrsna ponuda. Ono što je naša ideja bila u startu je da napravimo komunikativni bioskopski film, nešto što će publika rado dolaziti da gleda i u čemu će uživati", istakao je Stamatov za MONDO portal i dodao koji su najvažniji aspekti rada na komediji:

"Južni vetar nam je svima pomogao!"

"Pre svega, ovaj fenomen ’Južnog vetra’ Miloša Avramovića, je nešto što stvarno ohrabruje sve nas. Neko me je baš pitao kako izlazimo sada posle tog filma i da je to strašno opterećenje. Ne, taj film svima nama čini ogromnu uslugu jer vraća veru publike u srpski film. Daje nam jednu nadu da nešto što je dobar i kvalitetan bioskopski sadržaj, da će doći do publike. To je pozitivan talas koji se sada dešava i nadam se da će se nastaviti", istakao je reditelj.

"Kada se radi komedija postoji nekoliko stvari koje morate da zadovoljite. Jedna stvar koja je užasno važna je da imate kasting koji može da odgovori, da glumci prosto budu ti koji će nadograditi ono što je napisano. Zato smo vodili računa o svakom liku. Andrija je naravno, pre svega, bio panteon dobrog humora, premda je njegova uloga malo nezahvalna, jer je on izrazito pasivan u filmu. Njemu se dešavaju stvari, raznorazni ljudi mu ulaze u taksi i nekako, on kao loptica flipera ide s jedne strane drugu i ne uspeva ni da shvati šta se sve to dešava. VIdeli, situacija i sa Gocom Drocom je isto nešto što apsolutno nije mogao da zamisli da će da mu se desi. Na kraju vidimo njegovo emocionalno sazrevanje uz dečaka, jer je on bio infantilan i nesređen."

Sijaset likova i različitih situacija se provlači kroz "Taksi bluz" i tu jednu zabavnu, ali i sudbonosnu noć. Koja je, između svega toga, glavna poruka ovog filma?

"Ovaj film nema neke specijalne pretenzije da uopšte bude na bilo koji način obojenom nekom ideologijom ili socijalnom pričom. Naravno da likovi žive u nekom Beogradu danas i da su to neke teme koje se provlače, ali nam je strahovito važno, pored zabave i humora, bio nam je važan taj odnos između dečaka i taksiste. Dečak ima nadu da pronađe svog oca i to je nešto što ’kupuje’ i glavnog junaka da mu pomogne. To je odnos počeo iz jednog pukog sažaljenja i bez emocija, pa kroz tu noć punu avantura i raznoraznih dogodovština, razvija se emotivni odnos i između njih dvojice. Tako da, ta jedna emocija, mislim da je to nešto što bi pored humora bilo najvažnije i to smo želeli da se oseti", zaključio je on.

Imali smo prilike da porazgovaramo i sa simpatičnim mališanom, Todorom Jovanovićem, koji tumači lik nestašnog Damira od kojeg je celo ovo veče u taksiju i počelo.

Povezane vesti U srpski hit film ulaže i Južna Koreja!"Pokazaćemo iz našeg ugla kako je kad te bombarduju!"MONDO saznaje: "Južni vetar" dobija nastavak!

"Najveći utisak mi je to što nisam ni pomislio da će nešto takvo da mi se desi. Nisam znao. Meni je bilo VAU kad sam igrao pre toga u predstavi ’Dvesta’, a kamoli sad u velikom srpskom filmu sa velikim srpskim glumcima", rekao je Todor za naš portal i dodao da mu je kada gleda sebe na velikom platnu "vrlo čudno!", kao i da je gluma nešto čime želi da se bavi.

"Jedne večeri, Andrija me je zadirkivao, ja sam ga molio da prestane i on nije hteo, nego je nastavio. Ja sam onda rekao: ’Ih, s kim sam ja našao da snima film!’ Kao da sam veća zvezda od njega, a svi su se na to smejali", ispričao nam je mali glumac kroz smeh njegovu omiljenu anegdotu sa snimanja.

Film se snimao 25 dana i to isključivo noću, ali Todoru ništa nije bilo teško, jer, kako kaže, prvi put je bio na filmskom setu i sve mu je bilo zanimljivo.

Svečana premijera filma "Taksi bluz" održaće se u sredu, 16. januara 2019. u 20 sati u Sava Centru. Film će iste večeri biti premijerno prikazan i u bioskopu Cineplexx Ušće u terminu od 21 čas, a od 17. januara film će se naći na repertoaru bioskopa širom zemlje.

Ulaznice za premijeru u Sava Centru mogu se kupiti na blagajni Sava Centra, kao i svim prodajnim mestima Eventima.



Izvor: YouTube/ArtVista

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.