Mečke izašle iz jazbina, kraj zime

Izvor: Beta, 15.Feb.2014, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mečke izašle iz jazbina, kraj zime

BEOGRAD, 15. februara 2014. (Beta) - Četiri mečke izašle su u subotu iz svojih jazbina i, prema narodnom verovanju, označile da je kraj zime.

ARKA, društvo za zaštitu životinja i životne sredine, saopštila je da su u subotu, na Sretenje, kada se po narodnom verovanju sreću zima i leto, u prihvatilištu za divlje životinje u Banoštoru, četiri mečke izašle iz svojih jazbina, potvrdjujući prognoze meteorologa da je sa zimom ove sezone završeno.

Oko 09.00 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << mečke su poslužene obilnim doručkom: dobile su jabuke, šargarepu, zelenu salatu, orahe u ljusci i juneća srca, a posle jela nastavile su da se igraju i takvim ponašanjem nagovestile da je pravoj zimi došao kraj.

Budući da je ova zima bila veoma blaga, mečke nisu zapravo ni spavale, već su više dremale i često izlazile iz jazbina da bi uzele hranu koju su im iz ARKA ostavljali.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mečke izašle iz jazbina, označile kraj zime

Izvor: Radio 021, 15.Feb.2014

Četiri mečke izašle su danas iz svojih jazbina i, prema narodnom verovanju, označile da je kraj zime.

Nastavak na Radio 021...

Mečke izašle iz jazbina, kraj zime!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2014

Medvedi su se složili s meteorolozima - četiri mečke izašle su u subotu iz svojih jazbina i, prema narodnom verovanju, označile da je kraj zime...Arka, društvo za zaštitu životinja i životne sredine, saopštila je da su jutros, na Sretenje, kada se po narodnom verovanju sreću zima i leto, u...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.